در این مقاله به این موضوع بپردازیم که آیا به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی، امکانپذیر است؟
جراحی بینی جزو جراحی هایی است که در دو دهه ی اخیر با استقبال فراوانی روبرو شده است. جراحی بینی و ترمیم مشکلات آن می تواند تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی چهره داشته باشد.
انجام جراحی بینی در صورت انتخاب یک جراح مناسب و رعایت نکات توصیه شده توسط پزشک جراح می تواند زیبایی انسان را تا حد بسیار زیادی ارتقا بخشد. برای آن که شما بتوانید جراحی بینی خود را با موفقیت به پایان برسانید، نیاز است تا برخی از موارد را تا مدت معینی پس از عمل رعایت کنید. یکی از این موارد، به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی می باشد.
ویدئو به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی
در این مقاله قصد داریم تا با مفهوم جراحی بینی آشنا شده و برخی از نکات را در مورد مراقبت های لازم پس از عمل به خصوص به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی متذکر شویم. همراه شما هستیم.
عناوین مقاله:
انواع مختلف جراحی های بینی
مهم ترین انگیزه هایی که موجب می شود تا افراد اقدام به جراحی بینی کنند، کدام است؟
جراحی بینی چگونه انجام می شود؟
مهم ترین مراقبت های لازم در یک ماه اول پس از جراحی بینی
آیا به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی در نحوه ی صحیح خوابیدن پس از جراحی بینی تاثیرگذار است؟
جمع بندی
انواع مختلف جراحی های بینی
قبل از این که در خصوص به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی صحبت نماییم. بایستی با انواع مختلف جراحی بینی آشنا شویم. جراحی بینی اشکال مختلفی دارد که هر کدام با انگیزه ی خاصی صورت می پذیرد. این جراحی ها با توجه به نیاز افراد و سلایق آن ها ممکن است متفاوت باشد. در ادامه با سه نوع شایع جراحی بینی آشنا می شویم.
پیشنهاد می کنیم از پست جراح بینی دیدن کنید.
جراحی بینی زیبایی:
یکی از رایج ترین انواع جراحی های بینی مربوط به جراحی های زیبایی می باشد. از آنجایی که بینی انسان به عنوان یکی از اصلی ترین شاخصه های تاثیرگذار در زیبایی چهره ی انسان شناخته می شود، افراد زیادی به فکر زیباترکردن بینی خود می باشند.
نامتعادل بودن بینی در صورت انسان ممکن است موجب تاثیرات منفی در تعاملات اجتماعی شود. همچنین نامتوازن بودن بینی در صورت، ممکن است موجب از بین رفتن اعتماد به نفس فرد در ارتباطات اجتماعی او شود.
همه ی این ها عواملی هستند که دست در دست هم می دهند تا اقدام به جراحی زیبایی بینی خود کند. جراحی بینی در صورتی که با موفقیت به پایان برسد، می تواند تغییرات بسیار زیادی را هم در چهره ی انسان و هم در روحیه ی او به وجود آورد.
بسیاری از افراد با اعمال برخی از تغییرات روی شکل ظاهری بینی خود می توانند در زمینه ی تعاملات اجتماعی خود پیشرفت های چشمگیری را به دست آورند. علاوه بر آن به دست آوردن زیبایی یکی دیگر از اصلی ترین ویژگی های مثبت در جراحی های زیبایی می باشد.
به دست آمدن تمامی این مزایا در قبال داشتن یک جراحی زیبایی موفقیت آمیز متناسب با صورت بیمار می باشد
به دست آمدن تمامی این مزایا در قبال داشتن یک جراحی زیبایی موفقیت آمیز متناسب با صورت بیمار می باشد. نکته ی مهم در این مرحله، تناسب داشتن جراحی زیبایی با چهره ی فرد می باشد.
ممکن است در برخی از موارد، بیمار به سبب اعمال یک جراحی نامتناسب با ساختار چهره ی خود، دچار ضررهای فراوانی در این زمینه شود. به همین سبب یکی از اصلی ترین مواردی که در هنگام اقدام برای جراحی بینی باید بدان توجه داشت، انتخاب پزشک جراح می باشد.
انتخاب پزشک جراح را می توان یکی از اصلی ترین اولویت های افراد برای شروع مراحل جراحی بینی دانست. انتخاب یک جراح متخصص و کاربلد می تواند زیبایی شما را پس از جراحی بینی تضمین کند.
جراحی بینی ترمیمی:
یکی دیگر از شایع ترین انواع جراحی های بینی، مربوط به جراحی بینی از بابت ترمیم آن می باشد. در جراحی بینی ترمیمی، هدف اصلی جراح این است که ایرادات و اشکالات جراحی ابتدایی بینی را رفع کند.
جراحی بینی ترمیمی به عنوان یک جراحی خاص باید بتواند برخی از نواقصات و یا اشتباهات جراحی اول را ترمیم کند. گاهی اوقات پس از جراحی های مختلف بینی ممکن است مشکلات عدیده ای پس از جراحی بروز کند که برای رفع چنین مشکلاتی، از جراحی ترمیمی استفاده می شود.
جراحی ترمیمی بینی اختصاص به نوع خاصی از انواع جراحی های بینی ندارد، بلکه ممکن است پس از ناموفق بودن هر یک از انواع جراحی های بینی نیاز به جراحی ترمیمی به منظور رفع مشکل وجود داشته باشد. اصلی ترین علل نیازمندی به جراحی ترمیمی، دو عامل می باشد. اولین عامل مربوط به تخصص و تبحر پزشک جراح می باشد.
در صورتی که پزشک جراح توانایی کافی را برای انجام جراحی بینی نداشته باشد، ممکن است پس از جراحی شاهد وجود مشکلات خاصی در عملکرد و یا ظاهر بینی باشیم.
انتخاب نادرست پزشک مناسب برای انجام جراحی بینی می تواند سبب ندامت پس از عمل برای بیمار شود
انتخاب نادرست پزشک مناسب برای انجام جراحی بینی می تواند سبب ندامت پس از عمل برای بیمار شود و به همین خاطر توصیه می شود که پیش از هرگونه اقدام برای جراحی بینی در مورد سوابق پزشک جراح و درصد موفقیت های او به خوبی تحقیق کنید.
دومین عامل شایع که سبب می شود تا بینی جراحی شده دوباره نیاز به جراحی ترمیمی پیدا کند، عدم رعایت نکات توصیه شده از جمله به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی توسط پزشک از سوی بیمار می باشد. پس از انجام جراحی بینی، پزشک جراح برخی از نکات را به عنوان مراقبت های پس از جراحی برای بیمار تعریف می کند. انجام دقیق توصیه های پزشک در چنین مرحله ای از اهمیت بالایی برخوردار است.
در صورتی که بیمار بعد از جراحی بینی خود از انجام نکات و توصیه های پزشک جراح سر باز زند، ممکن است به سبب عدم اجرای برخی از نکات با مشکل مواجه شود. این مشکلات گاهی اوقات به قدری مشکل آفرین می باشد که شاید پزشک را مجبور به انجام جراحی ترمیمی کند.
دو مورد مذکور، عمده دلائلی بود که سبب انجام جراحی ترمیمی روی بینی می شود. دلایل دیگری چون ژنتیک، حوادث و … وجود دارند که ممکن است به عنوان عامل جراحی ترمیمی بینی شناخته شوند اما عمده ی دلایل، دو مورد مذکور در بالا می باشد.
جراحی بینی کج:
انحراف بینی از جمله مشکلات رایج دیگری است که در برخی از افراد دیده می شود. این مشکل معمولا بیشتر در بین مردان مشاهده می شود. انحراف بینی می تواند موجب شکننده بودن بینی و غضروف بینی شود.
چنین انحرافی بر اساس برخی از نواقص و ایرادات مادرزادی و یا تومورهای مختلف ممکن است به وجود بیاید. نوع دیگری از انحراف بینی نیز وجود دارد که مربوط به بخش های داخلی بینی می شود. این نوع از انحراف نیز ممکن است سبب برخی از مشکلات تنفسی و خون دماغ شدن افراد شود. علت وجود چنین انحرافاتی در بینی، کج بودن سپتوم یا همان دیواره ی جدا کننده می باشد.
در کل می توان گفت که رفع انحراف بینی برای کارکرد صحیح آن امری ضروری می باشد. در صورتی که مشکل انحراف بینی رفع شود، سیستم تنفسی فرد دوباره به صورت صحیح کار می کند.
سبک شمردن مشکل انحراف بینی
گاهی اوقات سبک شمردن مشکل انحراف بینی به خصوص در مورد مشکلات انحراف داخلی بینی می تواند موجب بروز مشکلاتی همچون تومورهای مختلف در این زمینه باشد. افرادی که دچار انحراف بینی هستند، می توانند برای جراحی بینی خود به پزشکان جراح در این زمینه مراجعه نمایند.
همچنین این افراد می توانند با جراحی بینی خود و رفع انحراف آن، عمل زیبایی را نیز روی بینی خود اعمال کنند. در این صورت نیاز است تا این افراد به افراد متخصص در این زمینه مراجعه کنند تا با یک جراحی تخصصی و حرفه ای، هر دو مشکل خود را برطرف نمایند. اصلی ترین نکته در چنین مواردی همان گونه که گفتیم، انتخاب یک جراح متخصص و حرفه ای برای انجام این جراحی حساس می باشد.
با ادامه نوشتار به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی، همراه شما هستیم.
مهم ترین انگیزه هایی که موجب می شود تا افراد اقدام به جراحی بینی کنند
افراد ممکن است انگیزه های مختلفی از انجام جراحی بینی داشته باشند. وجود چنین انگیزه هایی موجب ترغیب افراد به سوی انواع جراحی های بینی می شود. شاید بتوان گفت که اصلی ترین انگیزه ی افراد در جامعه ی کنونی از انجام جراحی بینی، بد فرم بودن آن می باشد. ظاهر نامناسب بینی و شکل آن در حال حاضر اصلی ترین محرک افراد برای انجام جراحی بینی می باشد.
بد شکلی ظاهری بینی موجب مشکلات مختلفی همچون کاهش اعتماد به نفس و از دست دادن آن می باشد. افراد برای این که بتوانند تعاملات اجتماعی خود را بهبود بخشند، اقدام به جراحی زیبایی بینی می کنند تا مشکلاتی چون بد شکل بودن ظاهری بینی را رفع کنند.
دومین عامل برای جراحی بینی، بحث سلامت بینی می باشد. وجود اختلالات مختلف در سیستم تنفسی ممکن است عاملی برای انجام جراحی های بینی باشد.
بیش از نصف بیماری های سیستم تنفسی به گونه ای هستند که بینی انسان نیز جزو آن ها شناخته می شود. به همین منظور گاهی اوقات برای رفع مشکلات سیستم تنفسی انسان، نیاز است تا متوسل به جراحی های مرتبط با بینی شویم.
برخی از جراحی های سلامت بینی به گونه ای هستند که می توان جراحی زیبایی بینی را نیز در کنار آن اعمال نمود
برخی از جراحی های سلامت بینی به گونه ای هستند که می توان جراحی زیبایی بینی را نیز در کنار آن اعمال نمود و به همین سبب افراد می توانند با انجام چنین جراحی هایی با یک تیر دو نشان بزنند و در کنار به دست آوردن سلامتی خود، زیبایی بینی خود را نیز بهبود ببخشند.
سومین عاملی که ممکن است به عنوان انگیزه برای جراحی بینی شناخته شود، توصیه ی دیگران می باشد. این عامل با عامل اولی که در ابتدای مبحث مطرح شد، تفاوت دارد.
گاهی اوقات ممکن است فردی از شکل ظاهری بینی خود رضایت نداشته باشد که این انگیزه مربوط به عامل اول می شود. اما گاهی اوقات ممکن است فردی در عین رضایت از شکل ظاهری بینی خود به سبب پیشنهادات اطرافیان مبنی بر انجام جراحی، اقدام به جراحی بینی خود بکند.
برخی از فرم های بینی هستند که ممکن است با ساختار صورت بعضی از افراد به خوبی تناسب داشته باشند. در چنین مواردی فرد می تواند از انجام جراحی بینی برای ارتقای زیبایی صورت خود بهره مند شود. نکته ی مهمی که باید در تمامی این جراحی ها بدان توجه شود، انتخاب جراح می باشد. انتخاب پزشک جراح در عمل جراحی مرتبط با بینی اهمیت بسیار بالایی دارد.
گاهی اوقات انتخاب یک جراح غیر متخصص و کم تجربه در این زمینه می تواند در مشکلات مختلفی، هم در زمینه ی زیبایی افراد و هم در زمینه ی بروز مشکلات تنفسی نقش داشته باشد.
جراحی بینی چگونه انجام می شود؟
جراحی بینی روش های مختلفی دارد که هر روش با توجه به نوع بینی فرد و نیاز آن قابل پیاده سازی است. در حالت کلی، دو روش برای انجام جراحی بینی وجود دارد. روش باز و روش بسته دو طریقی هستند که پزشک می تواند با توجه به نیاز بیمار از این روش ها برای انجام جراحی خود استفاده کند.
اما مراحل انجام جراحی بینی در تمامی مدل ها تقریبا یکسان می باشد. در ادامه مبحث به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی، با مراحل ترتیبی جراحی بینی آشنا می شویم:
بیهوش کردن بیمار:
اولین مرحله در انجام جراحی بینی، مربوط به بیهوشی می باشد. از آنجایی که جراحی بینی بسیار حساس است و در برخی از انواع آن شاید نیاز به شکافتن بینی باشد، معمولا از انجام این جراحی در حالت هوشیاری بیمار اجتناب می شود.
تصمیم گیری در مورد نحوه ی بیهوش کردن بیمار از طریق داروی بیهوشی و یا بیهوشی عمومی بر عهده ی پزشک جراح می باشد که با توجه به شرایط بیمار در این زمینه تصمیم گیری می شود.
به عنوان مثال اعمال بیهوشی از طریق داروهای بیهوشی برای افرادی که مشکل اعصاب و روان دارند، روش مناسبی نیست. چرا که شاید این عمل موجب بدتر شدن بیماری این افراد بشود.
برش بینی:
در هر دو مدل جراحی باز و یا بسته ی بینی بیمار، نیاز به برش بینی وجود دارد. اما طریقه ی برش بینی در این دو روش با یکدیگر متفاوت می باشد. در روش جراحی بسته ی بینی، هر چند که پوست شکافته نمی شود،
اما از داخل بینی برش کوچکی ایجاد می شود تا پوست بینی به سمت بالا کشیده شود و از این طریق پزشک جراح بتواند تغییراتی ساختاری را در پوست بیمار و میزان تقارن آن اعمال کند تا این تغییرات سبب فرم دهی به بینی بیمار شوند.
در روش جراحی باز نیز پوسته ی وسط دو سوراخ بینی شکافته می شود تا از طریق کنار زدن پوست روی بینی، تغییرات لازم روی بینی و استخوان بینی اعمال شود. پس از ایجاد این برش، پوست روی استخوان بینی قابل شکافتن بیش از حد نیز می باشد و این امر به میزان تخصص پزشک جراح بستگی دارد که به چه میزان پوست بینی بیمار را برش دهد و از طریق این برش، مشکل پیش آمده را رفع کند.
تغییراتی که روی پوست و یا استخوان بینی بیمار اعمال می شود، باید به گونه ای باشد که سبب آسیب دیدن و یا مسدود شدن راه های تنفسی بیمار نشود. اما در صورتی که راه های تنفسی بیمار با مشکل مواجه شوند، ممکن است پس از جراحی، دوباره به جراحی ترمیمی بینی برای باز کردن راه های تنفسی نیاز باشد.
اعمال تغییرات لازم روی نقاط مد نظر:
این مرحله را می توان اصلی ترین مرحله در جراحی بینی دانست. در این مرحله؛ پزشک جراح باید با توجه به هدف جراحی، شروع به اعمال تغییرات لازم روی بینی بیمار کند. در صورتی که بیمار به سبب تغییر فرم بینی خود اقدام به عمل کرده باشد، پزشک جراح در این مرحله باید سعی کند تا فرم خواسته شده توسط بیمار را بر بینی او پیاده سازی کند.
برخی از بینی ها هستند که برای پیاده سازی فرم خاص روی آن ها شاید نیاز به مواردی همچون تراشیدن استخوان و یا پیوند غضروف به بینی باشد. در این مرحله، پزشک جراح باید تمامی این مراحل را به خوبی انجام دهد تا شکل مد نظر بیمار برای بینی خود حاصل شود.
اصلاح انحراف بینی (در صورت نیاز):
برخی از افراد ممکن است در کنار جراحی زیبایی و یا ترمیم ،اقدام به اصلاح انحراف بینی خود کنند. در این صورت مرحله ی سوم و چهارم جراحی در این افراد مشترک می باشد.
پزشک جراح پس از اعمال فرم مد نظر بیمار روی بینی باید سعی کند تا پوست روی بینی را به گونه ای بر استخوان بپوشاند که سوراخ های بینی هر دو به یک اندازه وظیفه ی تنفس بیمار را بر عهده داشته باشند.
به همین دلیل در این مرحله، پزشک جراح می تواند با تنظیم تقارن پوسته ی بینی بر استخوان بینی، مشکل انحراف بینی بیمار را نیز رفع نماید. نکته ی مهم در این مرحله، این است که تنظیم پوست در این مرحله باید به گونه ای باشد که از چارچوب فرم مد نظر بیمار برای بینی خود خارج نشود.
شما مقاله به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی را مطالعه می فرمایید. با شما هستیم.
بخیه زنی روی پوست:
در نهایت پس از سپری شدن تمامی مراحل جراحی، پزشک جراح برای ترمیم بافت بینی باید اقدام به بخیه زنی بینی بیمار کند.
بخیه زنی جراح نیز در این مرحله اهمیت بالایی دارد و ممکن است در برخی موارد به سبب بخیه زنی نامناسب توسط پزشک جراح، نیاز به انجام جراحی ترمیمی روی بینی باشد. بخیه های زده شده روی پوست بینی بدین منظور می باشد که بافت های گسیخته شده را در طول مدت زمانی معین، یک بار دیگر به هم پیوند دهد.
پس از اتمام پیوند بافت ها به یکدیگر، بیمار می تواند پانسمان های اعمال شده روی پوسته ی بینی و داخل آن را خارج کند. البته برداشتن بخیه از روی پوست بینی بدین معنی نیست که بیمار می تواند طبق روال سابق از بینی خود استفاده کند.
بلکه بیمار پس از تمامی این مراحل باید در حدود یک ماه برخی از مراقبت های توصیه شده همچون به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی توسط پزشک را نیز رعایت بکند. هر چند که طول درمان مراقبت ممکن است برای افراد مختلف متفاوت باشد. اما معمولا پزشکان برای اعمال مراقبت های لازم، مدت زمانی یک ماهه را برای بیمار معین می کنند. در ادامه با مراقبت های مورد نیاز در طول این دوره آشنا خواهیم شد.
مهم ترین مراقبت های لازم در یک ماه اول پس از جراحی بینی
پس از انجام موفقیت آمیز جراحی بینی، برخی از نکات توسط پزشک جراح به بیمار گوشزد می شود. رعایت این نکات تاثیر بسیار زیادی در موفقیت جراحی بینی خواهد داشت. در ادامه با بخشی از مهم ترین مراقبت های پس از عمل جراحی بینی آشنا می شویم.
اجتناب از انجام فعالیت های ورزشی سنگین:
اصلی ترین موردی که ممکن است در دوران پس از جراحی بینی سبب آسیب های شدید به بینی فرد شود، انجام فعالیت های ورزشی سنگین می باشد. در واقع منظور از این فعالیت ها، فعالیت های ورزشی نمی باشد، بلکه هر نوع فعالیتی که موجب تنگی نفس و نفس نفس زدن انسان شود، می تواند در طول دوران پس از جراحی آسیب های جدی به بینی وارد کند.
از آنجایی که در ماه اول پس از جراحی هنوز بافت های بینی به طور کامل ترمیم نشده اند و بخیه های زده شده توسط پزشک جراح به صورت منظم تمامی قسمت ها را به هم متصل نساخته اند، ممکن است در چنین مرحله ای، فعالیت شدید بینی از طریق نفس کشیدن های طولانی و یا پشت سر هم موجب از هم گسیختگی و آشفتگی بافت های درونی بینی شود.
پیاده روی طولانی به مدت طولانی، دویدن، برداشتن اجسام سنگین وزن، قرار گفتن در محیط های پر جمعیت و … جزو عواملی هستند که ممکن است بیمار را وادار به نفس کشیدن های مکرر کند که در نهایت می تواند به بینی تازه عمل شده آسیب وارد کند.
اعمال احتیاط از بابت ترمیم کامل بافت های بینی
برخی از پزشکان ممکن است به منظور اعمال احتیاط از بابت ترمیم کامل بافت های بینی، بیمار را به مدت بیش از یک ماه از انجام چنین کارهایی معذور دارند. باید توجه داشت که اهمال کاری در این زمینه ممکن است سبب آسیب دیدن بینی و حتی سیستم تنفسی بدن بیمار شود.
توصیه ی پزشکان در ماه اول خطاب به بیماران، بیشتر مربوط به استراحت های روزانه و به دور از فعالیت در کنار حفظ موقعیت بینی به صورت غیر مضر می باشد. باید توجه داشت که انجام امور توصیه شده توسط پزشکان در این مرحله اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که ممکن است کوتاهی در انجام این امور سبب شود تا جراحی و ترمیم دوباره ی بینی بیمار به عنوان راه درمان مشکل بیمار ارائه شود.
تنظیم رژیم غذایی بر اساس غذاهای پر فیبر:
بسیاری از پزشکان در ماه اول پس از جراحی به بیماران خود توصیه می کنند تا مصرف فیبر روزانه ی خود را افزایش دهند. مصرف فیبر در این مورد تاثیر مستقیمی بر ترمیم بینی بیمار ندارد.
مصرف میوه ها و سبزیجات در این مرحله موجب کاهش یبوست می شود. از آن جایی که یبوست ممکن است به طور غیر مستقیم موجب تخریب بینی و بافت های آن شود، توصیه بر آن است که در ماه اول، بیمار خود را از هرگونه ابتلا و گرفتاری به یبوست دور نگه دارد.
این امر سبب خواهد شد تا فشار خاصی بر بینی بیمار وارد نشود و همین امر روال ترمیم زخم های داخل بینی را افزایش می دهد. استفاده از میوه ها و سبزیجات در این مرحله را می توان امری اختیاری برای بیمار دانست اما این امر اختیاری تاثیر بسیار زیادی در ترمیم محل جراحی خواهد داشت.
از آنجایی که دور ماندن از یبوست در این مرحله برای بیمار مفید محسوب می شود، پس مصرف میوه ها و سبزیجات پر فیبر نیز برای وی بسیار مفید است. تنظیم رژیم غذایی در ماه اول بر اساس توصیه ی پزشک معالج و جراح می تواند بیمار را از بسیاری از مشکلات پس از جراحی بینی به دور نگه دارد.
همچنین مصرف ویتامین های گروه ب در این مرحله از مراقبت ها جایگاه ویژه ای دارد. مصرف ویتامین های گروه ب می تواند در ترمیم پوست و رفع عفونت محل جراحی تاثیر داشته باشد. همچنین مصرف این گروه از ویتامین ها می تواند مانع از تجمع چربی های زائد در اطراف بینی شود که این امر در زیبایی صورت نقش به سزایی دارد.
کاهش به کارگیری عضلات اطراف بینی:
یکی دیگر از مواردی که بیماران پس از جراحی بینی باید اهتمام ویژه ای به آن داشته باشند، تقلیل استفاده از عضلات اطراف بینی و به ویژه دهان می باشد.
استفاده از دهان در حد معمول در این مرحله اشکالی ندارد اما اگر برای جویدن های طولانی مدت و بزرگ به کار برده شود، ممکن است موجب آسیب به بینی شود. همچنین خندیدن به طوری که دهان انسان بیش از حد باز شود نیز می تواند سبب ایجاد اشکال در نقاط ترمیمی بینی انسان شود.
البته چنین نکاتی با توجه به ساختار صورت فرد توسط پزشک جراح به اطلاع بیمار رسانده می شود. گاهی اوقات ممکن است ساختار صورت بیمار به گونه ای باشد که خندیدن های طولانی مدت و حتی قهقهه زدن، مشکل خاصی را برای بینی او پس از جراحی در پی نداشته باشد اما برعکس این امر نیز ممکن است اتفاق بیفتد.
در برخی از بیماران ممکن است به دلیل تجمیع عضلات صورت در منطقه ای محدود، پزشک جراح بیمار را توصیه به دوری از هر گونه لبخند طولانی مدت کند. در چنین حالتی بیمار باید در حد توان از لبخندهای طولانی مدت و خنیدن های مکرر پرهیز کند. تشخیص چنین نکاتی در مورد افراد مختلف می تواند متفاوت باشد که فقط و فقط باید بر اساس گفته های پزشک جراح عمل کرد.
انتخاب پزشکی متبحر و متخصص می تواند موجبات موفقیت آمیز بودن جراحی بینی شما را فراهم کند
به همین دلیل، اهمیت انتخاب پزشک متخصص مشخص می شود. انتخاب پزشکی متبحر و متخصص می تواند موجبات موفقیت آمیز بودن جراحی بینی شما را فراهم کند. در مورد سایر عضلات صورت نیز همین قاعده جاری می شود. یعنی به کارگیری این عضلات نیز با توجه به توصیه های پزشک صورت می گیرد.
در این حالت پر اهمیت ترین عضله ای که در نزدیکی بینی قرار گرفته است، دهان فرد می باشد که معمولا اکثر توصیه های پزشکان در باب رعایت برخی از اصول و قواعد برای جویدن غذا و خندیدن و گریه کردن و … امثال چنین اموری می باشد.
هر چند که اکثر این توصیه بیشتر جنبه ی احتیاطی دارد اما بیمار در این مرحله باید سعی بر آن داشته باشد تا تمامی توصیه های پزشک را در حد توان اجرا کند و از پرهیزات به دور باشد.
با ادامه مبحث به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی، همراه شما هستیم.
جلوگیری از وارد شدن فشار و ضربه روی بینی:
یکی دیگر از مواردی که در ماه اول پس از جراحی باید به خوبی رعایت شود، حفظ امنیت ظاهر بینی می باشد. منظور از حفظ امنیت، جلوگیری از وارد شدن هر گونه ضربه و فشار به بینی حتی هنگام به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی می باشد. برخی از پزشکان حتی ممکن است بیماران خود را از برخورد پر فشار و مستقیم آب با بینی نهی کنند.
در چنین حالتی بهتر است بیماران آب را به صورت سر ریز از بخش بالایی بینی جاری کنند. همچنین بیمار باید سعی کند تا در طول ماه اول پس از جراحی بینی، به صورت مستقیم بینی خود را زیر دوش آب قرار ندهد تا از وارد شدن آسیب های احتمالی به بینی خود جلوگیری کند.
در طول این مدت در صورتی که هر نوع ضربه یا فشار شک برانگیز بر بینی بیمار وارد شود، بهتر است هر چه سریعتر مشکل را با پزشک جراح خود مطرح سازد
چرا که در برخی موارد، پیش از آن که مشکل خاصی برای بینی پیش بیاید و نیاز به ترمیم پیدا کند، می توان به سبب پانسمان سریع و بهینه سازی بینی، از وارد شدن خسارات بیشتر ناشی از ضربه جلوگیری کرد.
در تمامی این مراحل در نظر گرفتن نظرات پزشک جراح باید مد نظر بیمار باشد تا در طول این یک ماه، پزشک جراح نیز در مورد مشکلات عارض شده و آسیب های وارده در جریان باشد.
اعمال محدودیت در برخی از نقاط اطراف بینی:
پس از جراحی بینی، اکثر پزشکان به بیماران خود چنین توصیه می کنند که در هنگام مسواک زدن مواظب حرکت بیش از حد و شدید مسواک در دهان خود باشند.
علت این امر این است که گاهی اوقات وارد شدن تکان های شدید به لثه ها ممکن است به طور غیر مستقیم موجب تکان خوردن استخوان بینی نیز شود. به همین علت اموری مانند مسواک زدن که نیاز به تکان های شدید در دهان دارد، باید در طول ماه اول به صورت کاملا آرام انجام شود.
همچنین اعمالی که موجب وارد شدن فشار به نقاط اطراف بینی همانند گونه ها و یا ابروها شود، در طول این یک ماه باید ترک شود و یا همراه با برخی محدودیت ها انجام داده شود.
پرهیز از پوشیدن لباس های سر پوش دار:
پوشیدن لباس هایی همانند پیراهن های بدون دکمه که باید از بالای سر پوشیده شود، در طول دوره ی یک ماهه ی پس از جراحی بینی ممکن است سبب وارد شدن ضربه به بینی و آسیب آن شود.
به همین دلیل بهتر است در طول ماه اول پس از جراحی، بیمار سعی کند از لباس هایی استفاده کند که از جلوی بدن، باز و بسته می شوند. هر چند که این مورد امری ضروری و اجباری برای بیمار نمی باشد
اما بهتر است بیمار با رعایت چنین مواردی، احتیاط لازم را در مراقبت های پس از جراحی به کار گیرد تا از به وجود آمدن مشکلات مختلف ناشی از اهمال کاری جلوگیری کند.
ممکن است بروز برخی از مشکلات موجب شود تا بیمار برای بار دوم به منظور ترمیم جراحی قبلی راهی اتاق عمل شود که ممکن است امری مشکل آفرین باشد.
آیا به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی در نحوه ی صحیح خوابیدن پس از جراحی بینی تاثیرگذار است؟
یکی از اصلی ترین دغدغه های افراد پس از انجام جراحی زیبایی بینی، بحث نحوه ی خوابیدن می باشد. نحوه ی خوابیدن افراد پس از جراحی زیبایی بینی تا مدت خاصی می تواند بر بینی آن ها تاثیر بگذارد.
به همین سبب است که پزشکان پس از انجام جراحی بینی، توصیه های خاصی نیز در مورد خوابیدن افراد و نحوه ی آن به مدت یک ماه به بیمار ارائه می دهند. عمل کردن به این توصیه ها موجب می شود تا بینی بیمار در ماه اول پس از جراحی از آسیب های احتمالی در هنگام خواب مصون بماند.
هر چند که این توصیه ها و نکات با توجه به نوع جراحی و تشخیص پزشک جراح ممکن است متفاوت باشد اما معمولا در هفته ی اول پس از عمل به بیمار توصیه می شود که از خوابیدن به صورت دراز کش یا همان خواب معمولی اجتناب کند.
در اولین هفته پس از جراحی بینی بهتر است بیمار در حد توان خود در حالت هایی مانند نیمه نشسته و تکیه داده بخوابد. هدف اصلی از این حالت خواب در هفته ی، اول صاف نگه داشتن سر توسط بیمار می باشد.
این امر موجب خواهد شد تا بینی بیمار در حالت طبیعی خود باقی بماند و آسیب خاصی به بافت های داخلی بینی وارد نشود. باید نحوه ی خواب بیمار در طول هفته ی اول پس از جراحی به گونه ای باشد که گویا روی صندلی نشسته است و محلی برای دراز کشیدن ندارد.
در صورتی که بیمار بتواند هفته ی اول را به صورت نیمه نشسته و صاف بخوابد، از هفته ی دوم به مرور زمان می تواند نحوه ی خوابیدن خود را تغییر دهد.
عمل به دستورات و نکات توصیه شده
نکته ی مهمی که باید مد نظر گرفته شود، عمل به دستورات و نکات توصیه شده می باشد. ممکن است فردی پس از جراحی بینی نتواند به نکات توصیه شده توسط پزشک عمل نماید و در همان هفته ی اول پس از جراحی به صورت معمول بخوابد.
باید توجه داشت که عدم پیروی از نکات ارائه شده توسط پزشک برای مراقبت های پس از عمل ممکن است بیمار را با دردسرهای مختلفی پس از عمل مواجه سازد.
در کل می توان گفت که برای این که سلامت بینی پس از جراحی بینی حفظ شود، بهتر است در طول چند هفته ی اول، بینی بیمار بالاتر از سطح بدن او قرار گرفته باشد.
بهتر است در هفته ی اول پس از جراحی از خواب به صورت درازکش به شدت پرهیز شود و در هفته های دوم به بعد نیز نحوه ی خواب به گونه ای باشد که سر بیمار بالاتر از قلب در حالت نیم خیز و نیمه درازکش باشد. در طول ماه اول پس از جراحی بینی بیمار نباید متحمل هیچ فشار خاصی شود.
بهتر است پس از حوالی هفته ی دوم یعنی حدود ده الی پانزده روز پس از جراحی، بیمار سعی کند تا از قرار دادن بینی روی بالش خود اجتناب کند.
بنابراین بهتر است پس از حوالی هفته ی دوم یعنی حدود ده الی پانزده روز پس از جراحی، بیمار سعی کند تا از قرار دادن بینی روی بالش خود اجتناب کند. در چنین حالتی بهتر است بیمار در هنگام خواب صرفا برای تغییر وضعیت خود از حالت شانه به شانه استفاده کند و هنگام به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی احتیاط نماید؛ طوری که در هنگام خواب برای چرخیدن از روی پهلو به شانه ی راست و یا چپ خود بپیچد و از قرار دادن صورت روی بالش به شدت پرهیز کند.
این روش خواب نیز مناسب برای هفته ی سوم و چهارم پس از جراحی می باشد. رعایت چنین نکاتی موجب خواهد شد تا جراحی بینی به خوبی ثمربخش بوده باشد و نیازی به جراحی ترمیمی پس از دوره ی مراقبت های بعد از عمل نباشد.
جمع بندی
جراحی بینی را می توان در حال حاضر یکی از مطرح ترین جراحی های گسترده در سطح کشور دانست. پیشرفت علم و تکنولوژی و ظهور و بروز ابزار جدید جراحی فک و صورت، موجب شده است تا انجام این جراحی در سطح کشور ما وسعت پیدا کند.
از آنجایی که بینی انسان یکی از اصلی ترین عضلات صورت در به نمایش گذاشتن زیبایی محسوب می شود، اهمیت بسیار بالایی برای این عضو در بحث چهره شناسی وجود دارد. می توان گفت افرادی که درصد زیبایی صورت آن ها بالا می باشد، به قطع بخشی از آن را مدیون زیبایی بینی خود می باشند.
جراحی بینی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید در انتخاب یک پزشک متخصص و باسابقه برای انجام این جراحی نهایت دقت و توان به کار برده شود. همچنین بهره مندی از مشاوره های پزشکان متخصص برای انجام جراحی بینی تاثیر شگرفی در انتخاب مدل متناسب برای جراحی در صورت افراد دارد.
برخی از افراد که دچار مشکلاتی مانند انحراف بینی می باشند، می توانند به سبب انجام جراحی بینی توسط یک پزشک متخصص سلامتی خود را به دست بیاورند و در کنار آن نیز زیبایی خود را ارتقا ببخشند. علت این امر این است که برخی از جراحی های مربوط به سلامت بینی قابل تلفیق با جراحی زیبایی بینی می باشد.
انتخاب یک پزشک جراح حرفه ای
البته همان طور که گفتیم، در چنین مواردی مقوله ی انتخاب یک پزشک جراح حرفه ای اهمیت بسیار بالایی دارد. پس از انجام جراحی بینی، پزشک جراح توصیه هایی را برای مراقبت پس از عمل معرفی می کند.
این توصیه ها به منظور حفظ سلامت بینی بیمار تا زمان بهبودی کامل می باشد. یکی از اصلی ترین این توصیه ها بحث نحوه ی خوابیدن بیمار می باشد. توصیه می شود در طول هفته ی اول پس از جراحی، بیمار سعی کند تا در حالت نیمه نشسته و صاف بخوابد تا مشکلی برای ترمیم بافت های بینی پیش نیاید.
در هفته های دوم و دوم به بعد بیمار می تواند به صورت درازکش بخوابد اما باید چندین بالش زیر سر خود قرار دهد به گونه ای که سر بیمار بالاتر از قلب او قرار گرفته باشد و هنگام به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی، جوانب احتیاط را رعایت نماید.
همچنین در طول این دوران، بیمار باید بینی خود را از هرگونه فشار وارده مصون نگه دارد. به همین سبب بهتر است در هنگام خواب هرگز روی صورت نخوابد چرا که ممکن است در چنین حالتی بر بینی بیمار فشار وارد شود.
بهتر است بیمار در طول این دوران برای تغییر وضعیت خود در هنگام خواب از پهلوی چپ به پهلوی راست و یا بالعکس عمل کند و به هیچ عنوان صورت خود را روی بالش قرار ندهد. رعایت چنین اموری موجب خواهد شد تا جراحی بینی با موفقیت به پایان رسانده شود و نیازی به جراحی ترمیمی بینی نباشد.
1 دیدگاه
Itís difficult to find experienced people in this particular topic, but you seem like you know what youíre talking about! Thanks