روز: فوریه 13, 2022

جراح بینی

در این مقاله در مورد ویژگی های یک جراح بینی خوب، جزئیات عمل بینی و دانستنی‌های مرتبط، به طور مفصل صحبت خواهیم کرد و با یک جراح بینی خوب و حرفه‌ای در کشور آشنا خواهیم شد.

رینوپلاستی که معمولاً جراحی بینی نامیده می شود و در اصطلاح پزشکی بازسازی بینی نامیده می شود یک عمل جراحی پلاستیک برای تغییر و بازسازی بینی است.
این عمل معمولا توسط جراح گوش و حلق و بینی یا جراح فک و صورت، انجام می پذیرد.
رینوپلاستی را می توان برای اهداف زیبایی یا توانبخشی، برای اصلاح صدمات، نقایص مادرزادی، انحراف تیغه بینی و مشکلات تنفسی انجام داد.
رینوپلاستی را می توان با جراحی های دیگر مانند جراحی زیبایی پلک یا بزرگ کردن چانه برای بهبود نتایج زیبایی ترکیب کرد.

کمتر کسی را در کشور ایران می‌توان یافت که اطلاعات یا مشاهداتی در مورد عمل زیبایی بینی نداشته باشد.

با این که جمعیت کشور ایران 1% جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد،

4% اعمال جراحی بینی جهان در ایران انجام می‌شود

اما 4% اعمال جراحی بینی جهان در ایران انجام می‌شود و کشور ما رکورددار این عمل در دنیاست. لذا کشور ما تبدیل به یک پایگاه بزرگ تجربی و علمی در این زمینه شده و هزاران پزشک مجرب در سطح بین‌المللی در این زمینه فعالیت می‌نمایند.

اینفوگرافیک جراح بینی

اینفوگرافیک جراح بینی
اینفوگرافیک جراح بینی

علت این مسئله، بیشتر به دو عامل اصلی مربوط می‌گردد.

اول این که فرهنگ زیبایی شناختی مردم در دنیای مدرن به خصوص نسل‌های جدید بسیار تغییر کرده و با تأثیر پذیری از بمباران اطلاعاتی شبکه‌های ارتباطی، بسیاری از اقشار مردم به دنبال انجام انواع عمل‌های زیبایی هستند.

ویدئو جراح بینی

دوم این که به دلیل شرایط اقتصادی کشور در چند سال اخیر، انجام این عمل‌های زیبایی با قیمت دلاری برای افراد غیر ایرانی و ایرانی خارج از کشور، نسبتاً ارزان تمام شده و حتی ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز برای انجام عمل‌های این‌چنینی به ایران مسافرت می‌کنند.

در این مقاله، ضمن آشنایی با دکتر خدیجه جمشیدی، در خصوص جراحی بینی نیز صحبت خواهیم نمود. با ما باشید.

عناوین مقاله:

چگونه اعتبار جراح بینی را ارزیابی کنیم؟

آشنایی با دکتر خدیجه جمشیدی

تاریخچه جراحی بینی

یک جراح بینی خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

نقش یک جراح بینی خوب قبل از جراحی

نقش یک جراح بینی خوب بعد از جراحی

آناتومی بینی چگونه است؟

یک بینی زیبا با استانداردهای امروزی چگونه تعریف می‌گردد؟

یک جراح بینی خوب،  بیمار و عمل جراحی وی را چگونه ارزیابی می‌کند؟

اعمال جراحی بینی چگونه تقسیم بندی می‌گردند؟

انواع رینوپلاستی یا جراحی بینی بر اساس سلیقه بیمار

انواع جراحی بینی بر اساس نحوه برش

شرایط و نکات رضایت بیمار پس از عمل چگونه است؟

نقش تامپون در جراحی بینی چیست؟

عمل رفع انحراف بینی یا Deviated Septum چیست؟

عمل پولیپ بینی چیست؟

چه سنی برای انجام عمل بینی مناسب است؟

آیا عمل زیبایی بینی در دوران بارداری خطرآفرین است؟

هزینه عمل بینی چه مواردی را شامل می‌شود؟

قبل از انجام عمل بینی چه نکاتی باید رعایت گردد؟

چه مواردی را باید بعد از جراحی بینی رعایت نمود؟

سخن پایانی

 

چگونه اعتبار جراح بینی را ارزیابی کنیم؟

چگونه اعتبار جراح بینی را ارزیابی کنیم؟
چگونه اعتبار جراح بینی را ارزیابی کنیم؟

پر واضح است که در یک سیستم بهداشت و درمان سالم و موفق، همواره وظیفه نهادهای دولتی است که بر اعتبار و مجوزهای شغلی کارکنان سیستم سلامت،‌ نظارت مستمر و کامل داشته باشند.

اما بیماران نیز وظیفه دارند تا قبل از هرگونه اقدامات عملی، در موارد مهمی مثل جراحی‌های زیبایی که برگشت‌پذیری آن ها بسیار سخت و زمان‌بر است، تحقیقات کاملی به عمل بیاورند.

بیماران مطمئن باشند هر اندازه در این زمینه وقت صرف کنند، ارزش خود را در نهایت با یک نتیجه‌گیری موفقیت‌آمیز به آن ها برمی‌گردانند.

مهم‌ترین کاری که هر بیمار می‌تواند در رسیدن به این هدف انجام دهد، از این قرار است:

  • صحت پروانه پزشکی وی را مورد بررسی قرار دهد.
  • گواهی‌های مربوط به جراحی پلاستیک را چک کند.
  • در مورد فعالیت های خبری و ژورنالیستی وی اطلاعاتی کسب کند.
  • تحصیلات جراح بینی را در رشته گوش و حلق و بینی، مورد راستی آزمایی قرار دهد.
  • از بیماران قبلی وی اطلاعاتی به دست آورده و رضایت آن ها را مورد ارزیابی قرار دهد.

در قسمت بعدی، یکی از پزشکان معتبر و باسابقه را در این زمینه به خوانندگان محترم معرفی می‌نماییم.

پیشنهاد می کنیم از سایر مطالب سایت دکتر خدیجه جمشیدی دیدن کنید.

آشنایی با دکتر خدیجه جمشیدی

آشنایی با دکتر خدیجه جمشیدی
آشنایی با دکتر خدیجه جمشیدی

دکتر “خدیجه جمشیدی خوش” با شماره نظام پزشکی 77828، عضو انجمن جراحان گوش و حلق و بینی، انجمن راینولوژی ایران و جامعه جراحان بین‌المللی گوش و حلق و بینی اتحادیه اروپا می‌باشند.

ایشان سال 1385 در دانشگاه علوم پزشکی شیراز دوره‌های تحصیلی خود را در رشته گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن، به پایان رسانده و سپس در رشته‌های جراحی زیبایی بینی و صورت، تزریق بوتاکس و تزریق ژل، دوره‌های تکمیلی دیگری را زیر نظر بزرگان این رشته‌ها به تجربیات قبلی خود اضافه نموده‌اند و در زمینه جراحی و عمل زیبایی بینی، تجربیات تخصصی و حرفه‌ای دارند.

محل کار ایشان، تهران، میدان ونک، خیابان گاندی شمالی است و متقاضیان می‌توانند برای مشاوره و خدمات دکتر جمشیدی با شماره 02188856337 تماس حاصل نمایند.

تاریخچه جراحی بینی

تاریخچه جراحی بینی
تاریخچه جراحی بینی

جراحی بینی یا رینوپلاستی از دو کلمه رینو (Rhino) به معنی بینی و پلاستی (Plasty) به معنی تغییر شکل دادن، گرفته شده است.

سرگذشت جراحی بینی یا رینوپلاستی و جراحی پلاستیک در طول تاریخ، مشترکات زیادی دارند و به هم وابسته شده‌اند. جراحی بینی هزاران سال پیش از کشور هند شروع شد.

در آن زمان فردی به نام “سوشروتا” Sushruta قسمتی از پوست پیشانی را برای ترمیم بینی مردم استفاده می‌کرد و این بازسازی را برای افراد مجرمی به کار می‌برد که مجازات جرم‌شان، بریدن نوک بینی‌شان بود.

سال‌ها بعد در قرن 16 میلادی یک پزشک ایتالیایی به نام Gasparo Tagliacozzi ابتکار جالبی را برای سربازان صدمه دیده جنگ انجام داد.

او قسمتی از پوست بازوی یک بیمار را بدون جدا شدن به بینی‌اش متصل کرد تا این تکه پوست، توسط خون‌رسانی دریافتی از بازو، به مرور زمان به ناحیه بینی متصل شود و به رشد ادامه دهد. گاسپار تالیاکوززی به دلیل این روش ابتکاری، به عنوان پدر جراحی پلاستیک شناخته شده است.

در زمان‌های بسیار قدیم، هر گونه دستکاری در اعضای بدن و چهره به عنوان یک عمل حرام به حساب می‌آمد

لازم به ذکر است که در زمان‌های بسیار قدیم، هر گونه دستکاری در اعضای بدن و چهره به عنوان یک عمل حرام به حساب می‌آمد و با مخالفت شدید نهادهای مذهبی و اجتماعی مواجه می‌گردید.

این فرهنگ اشتباه اجتماعی، با ورود به دوران صنعتی و حذف نهادهای دینی از صحنه‌های عمومی زندگی، به مرور فراموش شد. سال‌ها بعد یک جراح آلمانی به نام Dacques Joseph توسط روش‌های مشابه امروزی برای اولین بار مرد جوانی را جراحی کرد که به علت داشتن بینی بزرگ از صحنه اجتماع منزوی شده بود و در نتیجه این عمل رینوپلاستی، مجدداً به صحنه اجتماع بازگشت.

در هر صورت، امروزه عمل جراحی زیبایی بینی یک عمل بی‌خطر محسوب می‌شود و بین جراحان مرسوم است که می‌گویند جراح بینی فردی همه‌کاره است که باید ترکیبی از فیزیک، معماری، مجسمه‌سازی، نقاشی، فیزیولوژی، آناتومی و طب بالینی را هم‌زمان در یک جراحی به کار بگیرد.

یک جراح بینی خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

یک جراح بینی خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟
یک جراح بینی خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

با توجه به تأثیر بسیار زیاد ظاهر بینی یک فرد در زیبایی چهره او و حساسیت‌هایی که مردم عادی در اثر انواع تبلیغات مختلف نسبت به شکل این عضو پیدا کرده‌اند،

همان‌طور که اشاره شد، یک جراح بینی ماهر، شخصی فراتر از یک پزشک جراح است و در حقیقت، او علاوه بر یک فرد علمی، یک هنرمند نیز هست؛ چون باید مانند یک مجسمه‌تراش، با ذوق و هنر طراحی خود، برای فردی که در اکثر مواقع مشکل عمده پزشکی ندارد، یک اثر هنری خلق کند و این اثر را تا پایان عمر او، در معرض دید همگان به نمایش بگذارد.

یک جراح بینی خوب، به طور منفرد به بینی شخص نگاه نمی‌کند

یک جراح بینی خوب، به طور منفرد به بینی شخص نگاه نمی‌کند؛ بلکه او باید بینی را در کنار مابقی اعضای صورت تجسم کند و با توجه به تجربه و مهارت خود، بهترین طراحی را برای عمل بینی و رسیدن به یک چهره هماهنگ و زیبا به اجرا بگذارد.

البته باید توجه داشت که مطالب عنوان شده به علت این که اکثر جراحی‌های بینی در ایران به صورت عمل زیبایی انجام می‌گیرد، باید در مورد یک جراح بینی ماهر صدق کند؛

اما چون عمل‌های بینی در زمینه‌های دیگری مانند رفع انحراف بینی یا اصلاح عیوب تنفسی هم انجام می‌شود، لذا داشتن مهارت‌های مورد نیاز پزشکی نیز مشخصاً از دیگر ویژگی‌های یک جراح بینی ماهر می‌باشد.

در این زمینه دکتر خدیجه جمشیدی یکی از بهترین‌هاست و می‌توانید با خیال راحت به ایشان مراجعه نمایید.

نقش یک جراح بینی خوب قبل از جراحی

نقش یک جراح بینی خوب قبل از جراحی
نقش یک جراح بینی خوب قبل از جراحی

یک جراح بینی خوب، در اولین قدم برای بیمار جلسات مشاوره‌ای برپا می‌نماید که در زمان این مشاوره، شرایط جسمی و مشکلات و خصوصیات بینی فرد را ارزیابی می‌نماید.

به علاوه یک جراح خوب باید با یک کلینیک و بیمارستان مجهز در ارتباط کامل و آگاهانه باشد و این ارتباط، بر پایه ارائه خدمات مناسب و بهینه و نه بر اساس روابط تبلیغاتی و آشنا مابانه بنا شده باشد.

در تمام مراحل ارتباط جراح و بیمار چه بعد و چه قبل از عمل، مهم‌ترین نکته، حفظ سلامتی بیمار است که یک پزشک خوب به آن، همیشه توجه کامل می‌نماید.

علاوه بر مطالب گفته شده، چون مسائل روحی روانی نقش مهمی در کیفیت جراحی و بهبودی پس از آن ایفا می‌کنند، یک جراح خوب باید ارزیابی دقیقی از شرایط فوق در بیمار داشته باشد و در رفع نقطه ‌ضغف‌های بیمار در این زمینه به وی کمک فکری نماید.

بررسی سوابق پزشکی بیمار

بررسی سوابق پزشکی بیمار نیز از مسائل مهم است که یک جراح بینی خوب همواره در نظر داشته و با توجه به آن، داروها و مسائل بهداشتی بیمار را کنترل می‌نماید.

همچنین در زمان انجام جراحی، پزشک باید بهترین و سالم‌ترین روش و فعالیت‌ها را با توجه به حفظ سلامتی و زیبایی بیمار انتخاب نموده و کار را با حداقل صدمه و گرفتن یک نتیجه مورد رضایت بیمار به پایان برساند.

نقش یک جراح بینی خوب بعد از جراحی

نقش یک جراح بینی خوب بعد از جراحی
نقش یک جراح بینی خوب بعد از جراحی

بر خلاف بسیاری از عمل‌های جراحی که پس از انجام آن ها، ارتباط بیمار و پزشک قطع شده یا بسیار کاهش می‌یابد، در عمل جراحی بینی، حفظ ارتباط هم به صورت فیزیکی و هم به صورت روانی بین این دو از اهمیت زیادی برخوردار است.

جراح بینی وظیفه دارد از کلیه شرایط زمان‌بندی و نکات بهداشتی و تغذیه‌ای و عوارض کوتاه مدت احتمالی به صورت کامل به بیمار اطلاع رسانی کرده و در مراحل مختلف زمانی بعد از عمل، شرایط بهبودی وی را به طور دائم زیر نظر داشته باشد و بیمار را به صبوری و امیدواری برای گرفتن نتیجه رضایت‌بخش، توصیه نماید.

کلیه موارد ذکر شده بین پزشک و بیمار برای بانوان باید با حساسیت بیشتری رعایت شود چون خانم‌ها در مسائل مزبور از حساسیت بیشتر، حوصله کمتر و روحیات شکننده‌تری برخوردار می‌باشند.

لذا بانوان محترم می‌توانند با مراجعه به خانم دکتر خدیجه جمشیدی که خود از پزشکان بانوی کشور هستند، اعتماد و آرامش بیشتری را در این زمینه کسب نمایند.‌

آناتومی بینی چگونه است؟

آناتومی بینی چگونه است؟
آناتومی بینی چگونه است؟

بینی انسان از دو قسمت اسکلت و پوست تشکیل شده است. اسکلت بینی شامل استخوان و غضروف داخل بینی می‌باشد. هر گونه اختلال یا نقص فیزیکی در قسمت‌های مذکور، می‌تواند زیبایی و ظاهر بینی را تحت تأثیر قرار دهد.

علت تمایل زیاد افراد به عمل‌های بینی این است که بینی یک عضو کاملاً برجسته روی بدن است و هر گونه بد فرم یا خوش‌فرم بودن این عضو، منجر به زشتی یا زیبایی یک چهره خواهد شد.

یک بینی زیبا با استانداردهای امروزی چگونه تعریف می‌گردد؟

یک بینی زیبا با استانداردهای امروزی چگونه تعریف می‌گردد؟
یک بینی زیبا با استانداردهای امروزی چگونه تعریف می‌گردد؟

معیارهای زیر با توجه به تصاویر گذاشته شده، نمایانگر فرم یک بینی ایده‌آل و مقبول است که با توجه به علوم زیبایی‌شناسی تعریف شده و جراحان بینی حتی‌ المقدور سعی در رسیدن به این استانداردها دارند. مهم‌ترین معیارهای یک چهره زیبا عبارتند از:

  • فواصل تقسیم شده بین یک‌سوم‌ها یا یک‌چهارم‌های افقی صورت
  • فواصل تقسیم شده بین یک‌پنجم‌های عمودی صورت
  • خط افقی فرانکفورت
  • زاویه بین بینی و پیشانی
  • برآمدگی بینی
  • زاویه بین بینی و صورت
  • زاویه بین بینی و چانه
  • فاصله لبه از خط فرضی بین بینی و چانه
  • زاویه بین پیشانی و خط زیر چانه
  • زاویه بین بینی و لب

البته نکات دیگری مانند استخوانی یا گوشتی بودن بینی، زن یا مرد بودن،  و درخواست و سلیقه خود بیمار در پیاده سازی عمل‌های بینی، در نتیجه نهایی زیبایی بینی تأثیر گذار است.

به عنوان مثال برای خانم‌ها یک قوس 3 میلیمتری روی پل بینی به سمت داخل، زیباست ولی آقایان باید پل بینی صاف داشته باشند. زاویه نوک بینی خانم‌ها بین 95 تا 115 درجه زیباتر است ولی برای آقایان این زاویه حدود 90 تا 95 درجه بهتر است.

یک جراح بینی خوب، بیمار و عمل جراحی وی را چگونه ارزیابی می‌کند؟

یک جراح بینی خوب، بیمار و عمل جراحی وی را چگونه ارزیابی می‌کند؟
یک جراح بینی خوب، بیمار و عمل جراحی وی را چگونه ارزیابی می‌کند؟

از ویژگی‌های یک جراح بینی ماهر، ارزیابی اولیه قبل از عمل بینی می‌باشد. یک جراح یا پزشک، در بررسی اولیه باید پارامترهایی مثل بزرگی، چرخش نامتعارف، قوز و تأثیرات جراحی‌های قبلی ناکارآمد را به خوبی تحلیل نماید. سپس باید با مشورت با بیمار علل اصلی نارضایتی او را از بینی خود بررسی کند.

همچنین باید بینی بیمار را علاوه بر روبرو از نمای جانبی به طور کامل نگاه کند تا عیوب کوتاهی و بلندی بینی و یا برجستگی و تورفتگی آن به خوبی مشخص گردد و به مواردی مانند تقارن صورت و زوایای نوک بینی و پهنای آن دقت داشته باشد.

نوع پوست بیمار هم بسیار در شرایط جراحی تأثیر گذار است که دارای ضخامت نازک، متوسط یا زیاد باشد. در ضمن میزان نمایان بودن سوراخ‌های بینی نیز نباید از چشم جراح بینی دور بماند.

کلیه این اطلاعات برای برنامه‌ریزی یک عمل موفق و ماهرانه در روز مورد نظر، مورد نیاز است و افرادی مانند دکتر خدیجه جمشیدی، همواره به این شرایط، اهتمام ویژه دارند.

اعمال جراحی بینی چگونه تقسیم بندی می‌گردند؟

اعمال جراحی بینی چگونه تقسیم بندی می‌گردند؟
اعمال جراحی بینی چگونه تقسیم بندی می‌گردند؟

انواع جراحی بر اساس نوع بینی

بینی انسان‌ها از نظر ساختاری به دو نوع بینی گوشتی و بینی استخوانی تقسیم بندی می‌گردد.

جراحی‌های قدیمی برای بینی‌های گوشتی زیاد کارایی نداشت چون اصول جراحی‌های قدیم بر اساس کاهندگی و تراش استخوان و غضروف شکل گرفته بود. اما امروزه چنین نیست و با تقویت غضروف بینی‌های گوشتی، می‌توان از افتادگی بینی‌های گوشتی پس از عمل جلوگیری نمود.

جراحی بینی استخوانی

در تعریف این نوع بینی می توان گفت که پوست معمولی و یا نازکی دارد. نتیجه عمل بر روی این بینی ها معمولا مطلوب است و می توان انتظار داشت، بینی بعد از عمل کوچک تر شود. به این ترتیب از بینی های استخوانی می توان به عنوان مناسب ترین کاندیدا برای انجام جراحی یاد نمود.

جراحی بینی گوشتی

بینی گوشتی به بینی هایی گفته می شود که پوست ان ها چرب و زخمیم باشد. در کسانی که بینی گوشتی دارند به طور معمول پوست در سایر قسمت های چهره هم به همین شکل است. احتمال اینکه جوش های پر تعداد در صورتشان نیز وجود داشته باشد بسیار زیاد است.

در بینی های گوشتی اجزای تشکیل دهنده هر کدام قسمتی از حجم آن را تشکیل می دهند. در بین آن ها پوست و چربی زیر پوست بیشترین تاثیر را دارد. در مقایسه با آن ها حجم غضروف و استخوان کم حجم تر هستند.

بیشترین مشکلی که در این نوع بینی ها بروز می کند متوجه نوک بینی است که معمولا یا بسیار بزرگ و یا بسیار پهن هستند و پره های ضخیمی دارند.

علت این اتفاق را هم می توان در در چربی های زیر پوستی یافت. چراکه غضروف و استخوان های افرادی که دارای بینی گوشتی هستند تا حد زیادی کوچک و نازک است.

جراحی بینی‌های ترکیبی

برای بینی، حالت‌های بینابینی گوشتی استخوانی هم وجود دارد که به حالت‌های ترکیبی مشهور است. مثلاً بعضی افراد، بینی با پوست نازک و غضروف‌های نازک دارند. بعضی افراد، هم پوست بینی‌شان ضخیم است و هم غضروف‌های کلفتی دارند و درجه‌های مختلفی از این ضخیم و نازکی‌ها  در بین مردم وجود دارد.

در یک نتیجه‌گیری کلی می‌توان گفت که بهترین نوع بینی برای جراحی و حصول نتیجه بهتر، یک بینی با پوست متوسط و غضروف سفت و محکم می‌باشد.

انواع رینوپلاستی یا جراحی بینی بر اساس سلیقه بیمار

انواع رینوپلاستی یا جراحی بینی بر اساس سلیقه بیمار
انواع رینوپلاستی یا جراحی بینی بر اساس سلیقه بیمار

هر بیمار با توجه به تناسبات چهره خود، سه نوع انتخاب برای انجام جراحی پیش رو دارد.

جراحی بینی طبیعی

همان طور که از نامش پیداست، در این روش جراحی، بیمار قصد جلب توجه پس از عمل را ندارد و به طبیعی و واقعی بودن چهره خود بیشتر اهمیت می‌دهد.

اگر این جراحی توسط جراحان ماهر و با تجربه همچون دکتر جمشیدی صورت پذیرد، تشخیص عملی یا طبیعی بودن بینی برای اطرافیان بیمار، کمی سخت خواهد بود و بینی وی به صورت یک حالت خدادادی باقی خواهد ماند.

جراحی بینی عروسکی یا فانتزی

در این روش جراحی، بینی بیمار پس از عمل، ظاهری کوچک و کمی سربالا به خود می‌گیرد. هدف متقاضی از این نوع انتخاب، ایجاد کمی جلب توجه و به روز بودن نزد دیگران است.

اما باید توجه داشت که این فرم بینی برای همه صورت ها مناسب نیست و به علت مدل عروسکی که چهره فرد به خود پیدا می‌کند، شاید برای بعضی افراد در دراز مدت پشیمانی جزئی ببار بیاورد.

جراحی بینی نیمه فانتزی

در این مدل جراحی همان گونه که از نامش پیداست، حالتی بینابین دو حالت قبل برای بینی طراحی می‌گردد که اصطلاحاً نیمه عروسکی خوانده می‌شود.

پس از انجام این عمل، فرم بینی دارای حالتی طبیعی و با مقدار کمی سربالایی نوک بینی که جلب توجه زیادی نداشته باشد، نمایان خواهد شد.

این نوع عمل بینی، طرفداران زیادی داشته و بیشتر از دو مدل قبلی، پیاده سازی می‌گردد.

تخصص اصلی دکتر خدیجه جمشیدی، انجام حرفه‌ای کلیه اعمال فوق بوده و بیماران می‌توانند با مراجعه به ایشان، از این تخصص،‌ به طور کامل بهره ببرند.

انواع جراحی بینی بر اساس نحوه برش

انواع جراحی بینی بر اساس نحوه برش
انواع جراحی بینی بر اساس نحوه برش

یک جراح بینی با پوست و قسمت بیرونی بینی کار خاصی ندارد، بلکه باید با ایجاد برش‌های جراحی، به فرم دهی غضروف و استخوان داخل بینی بپردازد؛ لذا از این نظر دو نوع جراحی بینی موجود است:

جراحی بینی به روش بسته

برای انجام این عمل، جراح فقط یک برش روی بخش بیرونی بینی به وجود می‌آورد که در واقع روی قسمت میانی دو سوراخ بینی یا کلوملا صورت می‌پذیرد. از این جراحی برای افرادی استفاده می‌گردد که به اصلاحات کمی روی شکل بینی نیاز دارند زیرا در این مدل، جراح به قسمت‌های داخلی بینی بیمار زیاد دسترسی ندارد.

جراحی بینی به روش باز

تکنیک جراحی باز، بسیار بیشتر متداول بوده و با انجام برش‌های مخصوص و کنار زدن پوست بینی، برش‌های عمیق‌تری ایجاد شده و اجازه حداکثر تغییرات روی بینی فرد وجود خواهد داشت. در این روش، پس از عمل، دوره بهبودی زخم‌ها و کاهش تورم، زمان بیشتری خواهد برد.

شرایط و نکات رضایت بیمار پس از عمل چگونه است؟

شرایط و نکات رضایت بیمار پس از عمل چگونه است؟
شرایط و نکات رضایت بیمار پس از عمل چگونه است؟

بعضی از متقاضیان، بلافاصله مدت کوتاهی بعد از عمل، از فرم و شکل بینی خود اظهار نارضایتی کرده و از پزشک تقاضای ترمیم یا تغییرات مجدد در بینی خود دارند.

باید خاطر نشان کرد که بعد از انجام هر عمل رینوپلاستی، به مدت دو ماه، بینی عمل شده کمی متورم بوده و از اندازه نهایی خود بزرگتر می‌باشد. برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید صبور بود و به توصیه‌های پزشک معالج به دقت عمل کرد.

در ضمن برداشتن مجدد پوست بینی پس از عمل قبلی در مدت زمان زودتر از یک سال، کاری بسیار پر خطر بوده و باعث رسیدن آسیب‌های جدی به بینی بیمار خواهد شد.

به همین خاطر است که پس از انجام عمل، پزشک مربوطه به بیمار توصیه استفاده از چسب‌های مخصوص روی بینی می‌کند. مواد تشکیل دهنده این چسب‌ها به کاهش تورم کمک شایانی کرده و باعث می‌شود تا بینی در مدت زمان کمتری به فرم اصلی خود برسد. همچنین علامتی برای اطرافیان است که از تماس و برخورد اتفاقی با بیمار اجتناب نمایند.

نقش تامپون در جراحی بینی چیست؟

نقش تامپون در جراحی بینی چیست؟
نقش تامپون در جراحی بینی چیست؟

تامپون یک نوع پنبه فیتیله مانند و عملاً یک گاز استریل شده است که به شکل لوله بلندی درآمده است و هم در زمان جراحی و هم بعد از آن کاربرد دارد.

اگر در حین عمل لازم باشد تا غشای مخاطی بینی بدون حرکت بماند یا از جمع شدن زیاد خون در بینی بیمار حین عمل جلوگیری شود، جراح بینی از تامپون استفاده می‌نماید.

این تامپون‌ها تا چند روز درون بینی بیمار باقی مانده و اگر چه باعث دشواری تنفس می‌گردد، ولی به فرم‌دهی مطلوب و افزایش کیفیت عمل کمک می‌نماید.

در بعضی جراحی‌ها با تشخیص پزشک، تامپون پس از آغشته شدن با موادی مانند پماد تتراسایکلین بعد از جراحی، درون بینی بیمار کار گذاشته می‌شود تا علاوه بر کاهش خونریزی ساعات اولیه، باعث صاف نگه داشته شدن تیغه بینی بیمار شود.

تامپون‌ها به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شوند که شامل تامپون لوله‌دار، تامپون نخ‌دار و تامپون گاز استریل می‌باشند. از نظر اندازه، نوع دیگری از تامپون نیز وجود دارد که به مینی تامپون مشهور است و برای بینی‌های کوچکتر استفاده شده که با درد و مشکلات کمتری همراه است.

آیا لیزر در اعمال جراحی بینی کاربرد دارد؟

امروزه از اشعه لیزر در رینوپلاستی مانند انجام دیگر اعمال جراحی استفاده نمی‌شود زیرا تنها انجام اصلاحات ساده روی پوست بینی با لیزر قابل انجام است و با لیزر روی غضروف و استخوان بینی امکان انجام عملیات خاصی وجود ندارد.

در این روش با استفاده از لیزر کربن دی اکسید، تنها می‌توان برای رفع اشکالات ظاهری و نواقص جزئی پوست، بازسازی‌های ساده‌ای انجام داد.

عمل رفع انحراف بینی یا Deviated Septum چیست؟

داخل بینی هر فرد، قسمتی به نام تیغه بینی وجود دارد که باعث جدا شدن دو قسمت داخلی بینی می‌گردد. عواملی مانند علل مادرزادی، برخورد ضربه، تصادفات، شکستگی یا حتی افزایش سن می‌تواند سبب تغییر شکل تیغه بینی شده و در نتیجه، مجاری بینی به یک طرف کشیده شود.

بعضی مواقع، مشکلات تیغه بینی،‌ به صورت ظاهری در بینی بیمار نمایان می‌گردد و گاهی تنها به عوارض تنفسی و درونی بینی منجر می‌گردد. این مشکل گاهی نیز باعث مسدود شدن یکی از مجاری تنفسی بینی می‌شود که در نتیجه باعث خشکی مسیر تنفس و ایجاد پوسته و خونریزی می‌گردد.

از علائم شایع انحراف بینی می‌توان به خون دماغ شدن زیاد، سردرد، خشکی گلو، درد در ناحیه صورت، خر و پف و تنفس بلند زمان خواب و تمایل به خواب از یک طرف بدن اشاره نمود.

رفع انحراف بینی تنها با انجام عمل امکانپذیر است و توسط لیزر یا لیفت یا موارد دیگر، از بین رفتنی نیست. در این عمل، جراح، تیغه بینی را بریده و استخوان و زوائد اضافی را خارج می‌نماید. به علاوه با تراشیدن استخوان غضروف باعث صاف شدن مجاری بینی می‌گردد.

در بسیاری از موارد، جراحی انحراف بینی با جراحی زیبایی بینی به صورت همزمان برای بیمار انجام می‌گیرد.

عمل جراحی تیپ‌پلاستی بینی چیست؟

عمل جراحی تیپ‌پلاستی بینی چیست؟
عمل جراحی تیپ‌پلاستی بینی چیست؟

تیپ پلاستی نوعی عمل جراحی بینی است که تنها برای رفع اشکالات نوک بینی استفاده می‌شود. عواملی مانند بالا رفتگی نوک بینی، پهن بودن بیش از حد آن، انحراف نوک بینی و فرم بد غضروف نوک، نیاز به این نوع جراحی را برای شخص به وجود می‌آورد.

این عمل ساده بوده و به صورت یک عمل مکمل و اصلاحی صورت می‌پذیرد.

چه سنی برای انجام عمل بینی مناسب است؟

بینی آقایان در سن 18 سالگی و بینی بانوان در سن 16 سالگی به حداکثر رشد خود می‌رسد و در این سنین، پوست افراد به حداکثر حالت الاستیسیتی و کشسانی خود رسیده است.

اما متخصصین پیشنهاد می‌کنند برای این که فرد از نظر فکری نیز به بلوغ کامل رسیده باشد و از هیجانات و احساسات در تصمیم گیری مصون مانده باشد، در بازه سنی 20 تا 30 سالگی برای انجام عمل زیبایی بینی اقدام نماید.

اگر عمل جراحی بینی در سنین پایین‌تر صورت گیرد، تأثیرات منفی زیادی در زمان بزرگسالی بر چهره فرد گذاشته و صورت وی را از حالت طبیعی و متقارن، دور خواهد کرد.

حداکثر سن نیز برای انجام جراحی زیبایی بینی، 60 سال توصیه شده تا شخص مسن از خطرات احتمالی مصون بماند.

به این نکته باید دقت نمود که اگر فردی با توجه به بررسی تمام جوانب و شرایط گفته شده در این مقاله، تصمیم به انجام عمل زیبایی بینی دارد، بهتر است این کار را در سنین جوانی و هر چه پایین‌تر به سرانجام برساند؛ چون نتیجه و بازتاب یک عمل جراحی زیبایی بینی در سن 20 سالگی با همین عمل در سن 45 سالگی بسیار متفاوت می‌باشد.

البته انجام جراحی‌های اضطراری و ترمیمی بینی در بازه‌های سنی خارج از این محدوده‌ها، با مشاوره و نظر پزشکان متخصصی مانند دکتر جمشیدی،‌ به راحتی امکانپذیر می‌باشد.

آیا عمل زیبایی بینی در دوران بارداری خطرآفرین است؟

هیچ گونه عمل جراحی بینی در دوران بارداری برای بانوان مجاز نمی‌باشد. علت آن است که بسیاری از جراحی‌ها با بیهوشی انجام می‌گیرد که کلاً برای دوران حاملگی خطرناک است. همچنین بیمار باید پس از عمل از دارو و قرص‌های مختلفی استفاده کند که ممکن است به فرزند آسیب برساند.

حتی همواره قبل از عمل بینی از بانوان، تست بارداری گرفته می‌شود و در صورت مثبت بودن، عمل به زمان دو ماه پس از زایمان منتقل خواهد شد. در صورت داشتن نوزادان شیرخوار، تا یک روز بعد از عمل، باید از شیر دادن به نوزاد خودداری نمود.

هزینه عمل بینی چه مواردی را شامل می‌شود؟

بیشتر عمل‌های جراحی بینی شامل اعمال زیبایی می‌شود و از نوع یک جراحی کامل است. بنابراین باید در اتاق عمل بیمارستان و با انجام بیهوشی صورت پذیرد؛ لذا مانند عمل‌های تخصصی دیگر شامل هزینه‌های فراوانی می‌گردد.

جهت اطلاع دقیق تر صفحه هزینه رینوپلاستی بینی گوشتی را مشاهده فرمایید.

به طور کلی می‌توان فهرست هزینه‌ها را به موارد زیر تقسیم کرد:

  • هزینه اصل عمل با توجه به نوع آن مانند جراحی باز یا بسته و شکل نهایی درخواستی بینی و موارد مصرفی اتاق عمل مانند داروهای بیهوشی و ملزومات مورد نیاز
  • دستمزد جراح بینی که با توجه به تخصص و شهرت وی می‌تواند مقادیر متفاوتی باشد.
  • محل جغرافیایی بیمارستان یا کلینیک که در شهرهای مختلف، متفاوت است.
  • سطح تجهیزات و امکانات بیمارستان که روی هزینه نهایی مؤثر است.
  • هزینه آزمایش‌های پزشکی مانند تعیین گلبول‌های سفید و قرمز خون، عملکرد کلیه و کبد، آزمایش تست بارداری و … که قبل از عمل انجام می‌شود.
  • هزینه داروها و لوازم پزشکی که به تجویز پزشک، بیمار باید پس از عمل، مصرف کند.

همچنین باید دقت داشت که رینوپلاستی یک عمل زیبایی محسوب شده و تحت پوشش هیچ نوع بیمه‌ای قرار نمی‌گیرد. تنها اگر این عمل به منظور رفع اختلالات تنفسی مانند انحراف بینی باشد، می‌توان از خدمات بیمه‌ای استفاده نمود.

البته اگر عمل بینی به صورت همزمان در هر دو مورد انجام شود، هزینه رفع اختلالات تنفسی و نواقص عضوی بینی، شامل بیمه شده و هزینه قسمت زیبایی به صورت آزاد محاسبه می‌گردد.

قبل از انجام عمل بینی چه نکاتی باید رعایت گردد؟

  • به مدت دو هفته قبل از عمل باید از مصرف داروهایی مانند آسپرین، ژلوفن، بروفن، ویتامین E، آنتی بیوتیک،‌ داروهای ضد التهاب که باعث رقیق شدن خون و افزایش خون‌ریزی هنگام عمل می‌گردد و هر دارویی که شامل این ترکیبات باشد، خودداری نمود.
  • دو هفته قبل از عمل، از کشیدن سیگار، قلیان، نیکوتین و هر گونه دخانیات که باعث افزایش مدت بهبودی بیمار می‌گردد، خودداری شود.
  • مصرف مشروبات الکلی نیز دو هفته قبل از عمل باید قطع گردد.
  • استفاده از کرم‌های ضد آفتاب و انجام جراحی‌های دیگر دو هفته قبل از عمل ممنوع است.
  • در روز جراحی نیز مانند بقیه جراحی‌ها، از خوردن غذا و نوشیدن مایعات و زدن لاک و آرایش صورت و گذاشتن لنز داخل چشمی و استفاده از زیورآلات باید پرهیز نمود.

چه مواردی را باید بعد از جراحی بینی رعایت نمود؟

نکات بسیار مهمی وجود دارد که پس از عمل بینی باید در دستور کار بیمار قرار گیرد. چنان چه این موارد به درستی رعایت شود، بهبودی مریض با سرعت بیشتری انجام می‌گیرد و زودتر می‌تواند به فعالیت‌های روزمره خود برگردد.

بیمار باید حتماً با توجه به نوع جراحی و شرایط خاص خود، دستور العمل مراقبتی را از پزشک خود گرفته و به درستی در مصرف دارو و لوازم پزشکی توصیه شده جدیت داشته باشد.

هنگام خواب باید سر بیمار بالا بوده و از خوابیدن روی پهلو اجتناب نماید چون فشارهای وارده به سر، باعث کشیده شدن ظاهر بینی به یک سمت می‌گردد. بیمار می‌تواند برای رعایت این مسئله، چند بالش را در اطراف سر خود قرار دهد.

چند روز اول، بینی کمی متورم و همراه با درد است. لذا استفاده از کمپرس آب سرد و نگه‌داشتن آن روی گونه به کاهش تورم و درد کمک می‌نماید.

بیمار باید تا دو هفته پس از عمل، اکثر اوقات روز را استراحت کامل نماید

بیمار باید تا دو هفته پس از عمل، اکثر اوقات روز را استراحت کامل نماید و از انجام حرکات سر و تکان خوردن زیاد و هر گونه ورزش سبک یا سنگین، خودداری نماید.

رژیم غذایی بیمار پس از عمل در روند بهبود وی بسیار مؤثر است. این رژیم باید شامل مواد پروتئینی و غضروف ساز مانند مغزهای خوراکی، گوشت، مرغ و ماهی بوده و با سبزیجات و مواد دارای ویتامین C و ویتامین A همراه باشد.

ویتامین سی وظیفه بازسازی بافت کلاژن داشته و ویتامین آ نقش افزایش ایمنی و دوری از عفونت را ایفا می‌کند. خوردن غذاهای بسیار داغ مانند سوپ و آش مجاز نیست و باید کلیه غذاها با حرارت ملایم استفاده گردد.

در ضمن کلیه خوراکی‌ها باید خوب پخته شده و به صورت نرم مصرف شود و خوردن غذاهای سفت، به دلیل ایجاد فشار روی بینی هنگام جویدن، توصیه نمی‌گردد.

زدن هر گونه عینک آفتابی یا طبی سنگین به خصوص در روزهای اول بعد از عمل که باعث تحمل فشار روی بینی می‌گردد، مجاز نمی‌باشد.

برای حفظ سلامت پوست بینی، قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممنوع است

برای حفظ سلامت پوست بینی، قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممنوع است چون باعث ایجاد سوختگی و تأخیر در بهبود لایه بالایی پوست بینی می‌گردد.

مانند مراحل قبل از عمل، استفاده از سیگار، قلیان و دخانیات و همچنین در معرض دود قرار گرفتن نیز برای بیمار مجاز نمی‌باشد؛ چون باعث محدود شدن جریان خون و کندی بهبودی بیمار خواهد شد.

تا یک هفته بعد از عمل از انجام مسافرت و پرواز با هواپیما باید خودداری کرد. در صورت ضرورت به سفر با هواپیما، حتماً باید پروازهای داخلی کوتاه مدت انتخاب شده و پرواز، دو روز بعد از عمل انجام پذیرد.

علاوه بر رعایت نکات فوق که همه نکات اجرایی هستند، بیمار باید نسبت به آرامش و خونسردی خود بسیار حساس بوده و علاوه بر داشتن صبر و شکیبایی تا رسیدن به نتیجه مطلوب، از هر گونه استرس، اضطراب و فکر و خیال بیهوده در دوران نقاهت پرهیز نماید.

بیهوشی جراحی بینی چقدر طول می کشد؟

همان طور که می دانید عمل بینی با بیهوشی انجام می شود. برای اینکه بدانید بیهوشی جراحی بینی چقدر طول میکشد این مقاله را بخوانید.

سخن پایانی

سخن پایانی
سخن پایانی

مارتین سلیگمن، استاد دانشگاه و روان‌شناس معروف آمریکایی که به پدر روان‌شناسی نوین شهرت دارد،‌ در یکی از کتاب‌های خود می‌گوید با این که شصت درصد شادی و خوشبختی ما به عوامل محیطی و ارثی و ژنتیکی وابسته است، ولی چهل درصد باقیمانده به خودمان بستگی دارد.

برای شاد بودن باید تلاش کرد و توجه داشت که شادی از آسمان روی دستان افراد یک جامعه فرود نمی‌آید. حتی کوچک‌ترین و کم‌توجه‌ترین اتفاقات خوب زندگی مثل لذت نوشیدن یک چای، یا دیدن یک منظره زمستانی، در تحقق این شادی، نقش‌های مؤثر خود را بازی می‌کنند.

اگر به مصاحبه‌های انجام شده با بیشتر افرادی که به پایان عمر خود نزدیک بوده‌اند دقت نمایید، متوجه خواهید شد که همه آن ها صریحاً پشیمانی خود را از این قضیه ابراز می‌دارند که در طول زندگی می‌توانستند بسیاری از اعمال و افعالی را برای خوشبختی خود و جامعه انجام دهند ولی به هر علتی موفق به انجام آن کار نشده‌اند و آرزو دارندکه  زمان به عقب برگردد تا این آرزو را جامه عمل بپوشانند.

یکی از این تلاش‌ها که هر کسی در جهان مدرن امروز می‌تواند با کمی پشتکار و پیگیری آن را به سرانجام برساند، تلاش برای کسب زیبایی و طراوات و شادابی ظاهری است که می‌توان با دقت به مطالب و آموزش های ارائه شده در این مقاله، با حوصله و برنامه‌ریزی و انتخاب یک جراح بینی خوب، به سوی آن حرکت کرد تا بتوان در این دوران پرتلاطم، گامی نسبتاً مؤثر به سوی شادی و خوشبختی برداشت.

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید.