در این مقاله، سعی داریم موضوع کشیدن تامپون بینی را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. در این راستا، از راهنمایی های دکتر خدیجه جمشیدی، جراح با تجربه زیبایی بینی، بهره گرفته ایم. از تمامی علاقمندان به این موضوع، دعوت می کنیم، تا پایان این مقاله، با ما همراه شوند.
در مقاله کشیدن تامپون بینی به بحث و بررسی در زمینه موارد ذیل، پرداخته ایم:
تامپون بینی چیست؟
کشیدن تامپون بینی
زمان کشیدن تامپون بینی
نکات مهم در زمینه کشیدن تامپون بینی
آسان نمودن کشیدن تامپون بینی
کارهای لازم پس از کشیدن تامپون بینی
کارهای لازم پیش از کشیدن تامپون بینی
عوارض استفاده از تامپون بینی
فواید استفاده از تامپون بینی
انواع مختلف تامپون بینی
عمل جراحی بینی باز
عمل جراحی بینی بسته
نکاتی در زمینه دوره پس از عمل زیبایی بینی
چند نکته ضروری در مورد عمل بینی
سخن پایانی
تامپون بینی چیست؟
تامپون بینی چیست؟ تامپون بینی، یک وسیله مفید، برای جلوگیری و کنترل خونریزی شدید می باشد که توسط جراح، وارد سوراخ های بینی می گردد. تامپون، بر عروق خونی که در غشای داخلی بینی قرار دارند، فشاری مستقیم وارد می کند و این امر، از خونریزی بیشتر این عروق خونی، جلوگیری به عمل می آورد.
به طور معمول، از تامپون بینی و از پانسمان بینی، بعد از انجام عمل جراحی بینی، استفاده می گردد. این کار سبب می شود تا از سپتوم بینی، پشتیبانی شده و میزان خونریزی در داخل بینی کنترل گردد.
هم چنین، تامپون سبب جذب ترشحات بینی نیز، می شود. تامپون بینی، با شکل ها و جنس های متفاوتی در بازار موجود است و هر جراح، با توجه به شرایط بیمار و نوع عمل جراحی، از انواع مختلف آن، استفاده می نماید.
ویدئو کشیدن تامپون بینی
تامپون، گاهاً به شکل یک گاز استریل و یا یک تکه پنبه استریل شده می باشد که به صورت فشرده در آمده و درون حفره های بینی قرار می گیرد. هم چنین، تامپون، می تواند به صورت یک فوم، گاز و یا یک پنبه از پیش آماده که به منظور خاص و تنها برای داخل بینی و پس از عمل جراحی، تهیه شده است، باشد.
این نوع از تامپون، به محض خارج شدن از بسته های ویژه و استریل شده، به صورت مستقیم، در داخل بینی، قرار داده می شوند. از دیگر انواع تامپون، می توان به نوع نخ دار آن، اشاره کرد.
پیشنهاد می کنیم از پست چند روز بعد از عمل بینی تامپون برداشته می شود دیدن کنید.
در این نوع از تامپون، یک نخ و یا یک زائده، دارد
در این نوع از تامپون، یک نخ و یا یک زائده، دارد. هنگامی که تامپون در داخل بینی قرار می گیرد، این زائده، خارج از بینی باقی می ماند. به کمک این نخ و یا زائده، می توان موقعیت تامپون را، به راحتی تغییر داد و در صورت لزوم، آن را عوض کرد.
برخی از انواع تامپون، لوله ای در وسط خود دارند. این لوله ها به عبور هوا به داخل بینی، کمک می نمایند و این کار سبب راحت تر شدن عمل تنفس، می گردد.
پس از انجام عمل جراحی بینی، دکتر خدیجه جمشیدی، جراح متخصص بینی، به هدف کاهش خونریزی و کنترل میزان آن، در داخل بینی بیمار، از تامپون استفاده می کند.
تامپون، لازم است که در مدت مشخصی پس از عمل جراحی، به صلاحدید جراح، از بینی، خارج گردد. در بخش بعدی از مقاله ” کشیدن تامپون بینی ” به بررسی این موضوع، می پردازیم.
کشیدن تامپون بینی
دکتر جمشیدی، به تمامی بیماران خود، توصیه می کنند که پیش از خارج کردن تامپون از داخل بینی خود، از یک الی دو ساعت پیش از آن، از مسکن استفاده نمایند.
پس از آن، لازم است که بیمار، حتماً برای خارج کردن تامپون از داخل بینی خود، حتماً به نزد دکتر جمشیدی امده و از انجام هر کاری به صورت خودسرانه، پرهیز نمایند.
پس از مراجعه بیمار به مطب دکتر خدیجه جمشیدی، ایشان، ابتدا به کمک قطره های بی حس کننده، بخش داخلی بینی را، بی حس می نمایند. سپس، با کمک نخ و یا همان زائده ای که بیرون از بینی قرار دارد.
به آرامی، تامپون را از درون بینی، به بیرون می کشند. لازم به ذکر است که روند خارج کردن تامپون از داخل بینی، بسیار کوتاه می باشد. هم چنین به دلیل بی حس بودن بخش داخلی بینی، بیمار در هنگام خارج شدن تامپون از داخل بینی خود، دردی را احساس نخواهد کرد.
زمان کشیدن تامپون بینی
همان طور که به آن اشاره شد، پس از انجام جراحی بینی، به جهت کنترل میزان خونریزی، در داخل بینی بیمار، تامپون گذاشته می شود. تامپون می بایست به مدت یک الی دو روز، در داخل بینی بیمار، باشد و سپس توسط جراح، از بینی خارج گردد.
لازم به ذکر است که، مدت زمان ماندن تامپون در داخل بینی، برای بیماران و افراد مختلف، متفاوت می باشد. از همین رو، زمان دقیق کشیدن تامپون بینی، تنها با صلاحدید جراح، تعیین می گردد.
لازم به ذکر است که، به دلیل استفاده از قطره های بی حسی در داخل بینی، خارج کردن تامپون توسط جراح، از داخل بینی بیمار، هیچ دردی به همراه نخواهد داشت. هم چنین، تامپون سبب می شود که تیغه بینی، محکم نگه داشته شود.
این امر سبب می گردد که جلوی خونریزی زخم ها گرفته شده و زخم ها در مدت زمان کوتاه تری، بهبود یابند. مساله دیگری که ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده است، احتمال تغییر شکل بینی، با استفاده از تامپون می باشد.
تامپون به هیچ عنوان، فرم بینی را تغییر نخواهد داد
لازم است بدانیم که، تامپون به هیچ عنوان، فرم بینی را تغییر نخواهد داد. هم چنین، حتی اگر زمان کشیدن تامپون به خوبی رعایت شود، احتمال خونریزی، پس از خارج کردن ان از داخل بینی، وجود خواهد داشت که این یک امر کاملاً طبیعی می باشد.
در پایان، لازم به ذکر مجدد است که، زمان دقیق خارج کردن تامپون بینی، تنها توسط جراح متخصص انجام می گیرد. جراح با توجه به فرآیند بهبودی بینی بیمار و نیز بررسی میزان جذب ترشحان بینی، تشخیص خواهد داد که چه زمان، مناسب ترین وقت، برای خارج نمودن تامپون از بینی می باشد.
به صورت کلی، دکتر جمشیدی، بر طبق شرایط بینی بیمار، مدت زمان وجود تامپون در داخل بینی را، از 4 ساعت تا 4 روز در نظر می گیرند که 4 ساعت کمترین میزان آن می باشد و عموماً به دلیل میزان بالای خونریزی در این مدت زمان، کمتر از این بازه زمانی، استفاده می شود.
هم چنین، بیشتر زمان آن، 4 روز است. چنان چه جراح تشخیص دهد که لازم است که بیمار تا چهار روز، تامپون را در داخل بینی خود، نگاه دارد، تا این زمان، ادامه خواهد یافت.
عوامل متفاوتی بر زمان کشیدن تامپون بینی، تاثیر می گذارند که از آن جمله می توان به فاکتورهای ذیل، اشاره کرد:
نوع عمل جراحی انجام شده بر روی بیمار
شدت عمل جراحی
میزان خونریزی بعد از عمل بینی
میزان دستکاری انجام شده در بافت بینی توسط جراح
و …
تا مدت زمانی که، تامپون در داخل بینی قرار دارد، بیمار می بایست از راه دهان تنفس نماید. از همین رو، احتمال بروز خشکی دهان، پس از انجام عمل بینی، وجود خواهد داشت.
از همین رو، دکتر جمشیدی، به بیماران خود، توصیه می نمایند که حتماً تا جایی که می توانند، آب و مایعات بنوشند تا با مشکل التهابات گلو، به دلیل خشکی آن، مواجه نشوند. پس از آن که، تامپون از بینی بیمار خارج شد، بیمار می تواند به آرامی از بینی خود، تنفس نماید.
دقت شود که تنفس از راه بینی، پس از خارج کردن تامپون از آن، نباید به هیچ عنوان تند و شدید باشد. زیرا که وارد کردن هرگونه فشار به بینی، می تواند در روند بهبودی بیمار، تاثیر بگذارد. نکته دیگری که می بایست به خاطر سپرد، احتمال زخم شدن دیواره مجاری داخلی بینی، پس از خارج نمودن تامپون از داخل بینی می باشد.
در این شرایط، دکتر جمشیدی، برای بیمار، استفاده از اسپری سدیم کلراید را، تجویز می نماید. این اسپری، سبب استریل و پاکیزه شدن مجاری داخلی بینی می گردد و هم چنین، عمل تنفس را برای بیمار، آسان تر می نماید.
لطفا از عوارض خمیازه بعد از عمل بینی و خشک شدن داخل بینی بعد از عمل مطلع شوید.
نکات مهم در زمینه کشیدن تامپون بینی
دکتر جمشیدی، نکاتی را در زمینه قبل و بعد از خارج کردن تامپون از داخل بینی، بیان نموده اند که در ادامه مقاله ” کشیدن تامپون بینی ” به ذکر این موارد، خواهیم پرداخت:
پیش از برداشتن تامپون، حفظ خونسردی بسیار اهمیت دارد. بسیاری از افراد با خیس کردن بخش صورت و گردن خود، می توانند خونسردی خود را حفظ نمایند.
از همین رو، دکتر جمشیدی، به بیماران خود توصیه می کنند ابتدا، کمی صورت و گردن خود را با آب خیس نمایند و با حفظ خونسردی، برای کشیدن تامپون بینی خود، توسط جراح، حاضر شوند.
سپس نوبت به برداشتن تامپون از داخل بینی، توسط جراح می رسد. برای این کار، لازم است که ابتدا تامپون، حسابی خیس شود. تامپون در هنگام خارج شدن از بینی، نباید به هیچ عنوان حالت خشکی و زبری داشته باشد.
سپس لازم است که نخ تامپون را گرفته و خیلی ارام و آهسته، تامپون را به مقدار خیلی کمی از سمت راست و از سمت چپ، به سمت بیرون، کشیده شود. شایان ذکر است که طول یک تامپون، در حدود یک بند انگشت می باشد.
دقت شود که در هنگام خارج کردن تامپون از داخل بینی، نخ آن، باید بسیار محکم گرفته شود
دقت شود که در هنگام خارج کردن تامپون از داخل بینی، نخ آن، باید بسیار محکم گرفته شود. اما در عین حال، تامپون می بایست بسیار آرام و آهسته و پیوسته، از داخل بینی خارج شود.
نکته دیگری که نباید فراموش شود، این است که در هنگام خارج کردن تامپون از بینی، می بایست بیمار تنها از دهان نفس بکشد و به هیچ عنوان از بینی، تنفس نکند.
نکته دیگری که می بایست به ذهن سپرده شود، این است که، به صورت عادی، پس از خارج شدن تامپون از داخل بینی، بینی بیمار کمی خونریزی می کند. این مورد، بسیار عادی می باشد و جای هیچ نگرانی نیست.
در صورت مشاهده چنین پدیده ای، تنها کافی است که قسمت نرم پایین بینی را، به مدت 5 دقیقه، با دست فشار داد و سر را کمی به سمت بالا گرفت تا خونریزی، قطع گردد. در بیشتر موارد، با انجام این حرکت، خونریزی پس از خارج کردن تامپون از بینی، کاهش می یابد.
دکتر خدیجه جمشیدی، به تمامی بیماران خود، توصیه می کنند که پس از خارج کردن تامپون از داخل بینی، بینی خود را به مدت یک الی دو هفته، در هر روز هفته و روزی چهار مرتبه، بینی خود را با اب شستشو دهند.
پس از انجام عمل جراحی و با گذشت زمان، ترشحات بینی و خون خشک می شوند
دلیل این کار، شسته شدن لخته های خون درون بینی است. پس از انجام عمل جراحی و با گذشت زمان، ترشحات بینی و خون خشک می شوند و به داخل دیواره داخلی سوراخ بینی می چسبند.
با شستشوی مداوم داخل بینی، این لخته های خون، به تدریج شسته می شوند و داخل بینی، خالی از هرگونه ترشحات و خون، خواهد شد.
هم چنین، دکتر جمشیدی، استفاده از وازلین را در داخل بینی، به هدف چرب کردن بخش داخلی بینی، پس از هر بار شستشو، الزامی می دانند.
استفاده از وازلین، سبب می گردد که یک لایه چرب، روی لایه داخلی بینی، قرار بگیرد و اجازه خشک شدن بخش داخلی بینی را، نمی دهد. لازم به ذکر است که استفاده از وازلین، حتی بعد از هر بار دوش گرفتن نیز، بسیار توصیه می شود.
فین کردن بعد از کشیدن تامپون بینی، مجاز نمی باشد. دلیل این ممنوعیت، به دلیل افزایش میزان خونریزی، توسط فین کردن، می باشد.
آسان نمودن کشیدن تامپون بینی
در میان بسیاری از افرادی که پس از جراحی بینی، در بینی ایشان، تامپون گذاشته شده است، این سؤال بسیار پرسیده می شود که آیا، کشیدن تامپون بینی، دردناک است!؟ از همین رو، در دنباله مقاله کشیدن تامپون بینی به پاسخ به این سؤال می پردازیم.
اما در ابتدا، باید گفت که، کشیدن تامپون بینی، امری دردناک می باشد. در این راستا، لازم به ذکر است که، بر اساس آستانه تحمل درد هر فرد، میزان درد ناشی از خارج کردن تامپون از بینی، پس از انجام عمل جراحی بینی، متفاوت می باشد.
در شرایطی که دکتر جمشیدی، تصمیم بگیرند که تامپون را، چندین ساعت پس از انجام عمل جراحی، از بینی خارج نمایند، معمولاً این کار در بیمارستان و در همان روز انجام می گیرد.
اما در بیشتر موارد، ایشان، تصمیم می گیرند که این کار را، پس از گذشت چندین روز، پس از عمل بینی، از بینی، خارج نمایند. اما برای اسان کردن خارج کردن تامپون بینی، عموماً جراح، پیش از این کار، به بیمار مسکن می دهد.
سپس بیمار بر روی صندلی مخصوص دراز می کشد و جراح به آرامی تامپون را از داخل بینی، خارج می نماید. پس از خارج نموده تامپون، جراح ، با فشار آوردن بر غشای مخاطی بینی، بینی رو مورد بررسی قرار داده و هر گونه علامتی که نشانگر خونریزی باشد را، به دقت، چک می نماید.
لازم است که بیمار، نیم ساعت تا یک ساعت، پس از خارج نمودن تامپون از بینی، به حالت دراز کش بماند. چنان چه بیمار، در این زمان، هیچ علائمی از خونریزی نداشته باشد، می تواند به منزل برود.
کارهای لازم پس از کشیدن تامپون بینی
دکتر خدیجه جمشیدی، به بیماران خود، توصیه می نمایند که پس از خارج کردن تامپون از داخل بینی، حتماً برای کاهش و بهبود تورم حاصل شده از انجام عمل جراحی، حتماً از کمپرس سرد، استفاده نمایند.
هم چنین، مصرف غذاهای سالتی و پر نمک، بعد از کشیدن تامپون بینی، ممنوع می باشد. دقت شود که داخل بینی، می بایست یک روز، یا 24 ساعت، پس از خارج شدن تامپون از بینی، شستشو شود.
دکتر جمشیدی، هم چنین، برای جلوگیری از خشک شدن بینی و سرعت یافتن پروسه ترمیم بینی، پمادهایی را تجویز می نمایند که مصرف این پمادها نیز، به صور جدی، به بیماران توصیه می گردد.
از دیگر نکاتی که می توان به آن اشاره کرد، این است که در هنگام خوابیدن، لازم است که تا زمانی که، پزشک تشخیص دهد، بیمار سر خود را بالاتر از بدن خود قرار دهد. بهترین حالت زمانی است که نیم تنه فرد، با پاها، یک زاویه 45 درجه را ایجاد نمایند.
این کار سبب می گردد که ورم بینی در مدت کوتاه تری، کاهش یابد. در غیر این صورت، ممکن است تورم تا مدت طولانی تری، باقی بماند.
هم چنین، بسیار مفید است که، بعد از عمل رینوپلاستی، در هفته های اول، به خصوص در دو هفته اول، بیمار استراحت بیشتری داشته باشد و به هیچ عنوان ورزش های سنگین در ماه های اول، پس از انجام عمل جراحی زیبایی، انجام نشود تا بهبودی سریع تر حاصل گردد.
کارهای لازم پیش از کشیدن تامپون بینی
به صورت کلی، استفاده از تامپون بینی، پس از انجام عمل جراحی بینی، ارتباط مستقیمی با نظر جراح، خواهد داشت. دکتر جمشیدی، در این زمینه، نظر جراح را با توجه به تجربه خود و شرایط بیمار، بر هر امر دیگر، ارجح می دانند.
چنان چه پزشک جراح، تشخیص دهد که برای بیمار، می بایست از تامپون استفاده شود، این کار باید انجام شود. اما، تمامی کسانی که پس از عمل جراحی بینی، در بینی ایشان، از تامپون استفاده شده است، می بایست در نظر داشته باشند که، رعایت برخی از نکات، الزامی می باشد.
در زیر به برخی از این موارد اشاره کرده ایم:
بلند کردن هر جسم سنگین و یا انجام حرکات ورزشی سخت و سنگین، باعث جابه جا شدن تامپون می شود. لذا، به بیمار توصیه می شود که به جهت جلوگیری نمودن از این عارضه، از انجام حرکات سنگین ورزشی و یا بلند کردن اجسام با وزنی بالا، اکیداً خودداری شود.
در شرایطی که تامپون در بینی بیمار گذاشته می شود، عموماً بیمار دچار تنگی نفس شده و به سختی می تواند نفس بکشد. لازم به ذکر است که این امر، یک مشکل عمومی می باشد و تقریباً در همه افراد، مشترک است.
به شخصه سعی نکنید که به صورت خودسرانه، تامپون را در منزل، خارج نمایید
از همین رو، اکیداً توصیه می شود، چنان چه از حضور تامپون در بینی خود، خسته شده اید و یا به مشکلات تنفسی ناشی از وجود آن در بینی خود، رنج می برید، به هیچ عنوان، خود به شخصه سعی نکنید که به صورت خودسرانه، تامپون را در منزل، خارج نمایید. سعی شود تا حد امکان، با دهان نفس بکشید تا زمانی که جراح تصمیم به خارج کردن تامپون از بینی شما، بگیرد.
در صورت بروز عطسه، توصیه می شود تا حد امکان، تلاش شود که از راه دهان باز، عطسه شود و تا حد امکان از عطسه کردن با بینی، خودداری شود
مصرف داروهایی که باعث رقیق شدن خون می شود، تا زمانی که تامپون در بینی وجود دارد، جداً باید خودداری نمود. از همین رو، بدون تجویز پزشک، از مصرف این نوع داروها، خودداری کنید. از آن جمله، می توان به آسپرین اشاره کرد. آسپیرین باعث رقیق شدن خون شده و سبب افزایش میزان خونریزی، می گردد.
در مواردی نادر، وجود تامپون در بینی، باعث بروز عفونت و یا خونریزی می گردد. در مواردی این جنینی، تنها لازم است که به پزشک معالج خود، مراجعه نمایید.
زمانی که تامپون بینی برای بیمار استفاده می شود، نیازی نیست که بیمار، از یک رژیم غذایی خاص و ویژه پیروی نماید.
تمامی موارد گفته شده در بالا، در شرایطی که جراح تشخیص دهد که وجود تامپون ضروری است، صادق می باشد.
عوارض استفاده از تامپون بینی
در ادامه مبحث کشیدن تامپون بینی به بررسی چند نکته منفی، در مورد استفاده از تامپون، خواهیم پرداخت. به گفته دکتر خدیجه جمشیدی، پس از انجام جراحی زیبایی بینی، بنا بر صلاحدید جراح، در بینی بیمار، تامپون بینی، گذاشته می شود.
قرار دادن تامپون بینی، در کنار مزایای بسیاری که برای بیمار دارد، عوارضی را نیز به همراه دارد که در ادامه به این موارد، اشاره خواهیم کرد:
یکی از عوارض استفاده از تامپون، ایجاد احساس درد و ناراحتی در بیمار می باشد. اوج درد، هنگامی است که جراح تامپون را در بینی بیمار قرار می دهد و یا از آن، خارج می نماید.
علاوه بر این، از تامپون هوای بسیار کمی عبور می نماید و این امر، در بسیاری از موارد، در بیمار احساس تنگی نفس به وجود می آورد.
هم چنین، تجمع ترشحات بینی بر روی تامپون، سبب ایجاد بوی بد و ناخوشایندی در داخل بینی می شود که این امر برای بسیاری از افراد، بسیار آزار دهنده می باشد.
چنان چه عمل گذاشتن تامپون در داخل بینی، به وسیله یک جراح بینی با تجربه انجام نگیرد، امکان انسداد حنجره یا نای وجود خواهد داشت
چنان چه عمل گذاشتن تامپون در داخل بینی، به وسیله یک جراح بینی با تجربه انجام نگیرد، امکان انسداد حنجره یا نای وجود خواهد داشت. این مشکل، یک عارضه بسیار خطرناک به شمار می رود.
از همین رو، دکتر جمشیدی، به تمامی افرادی که تمایل به انجام جراحی بینی دارند، اکیداً توصیه می نمایند که در انتخاب جراح خود، ظرافت و حساسیت بسیار به خرج دهند تا به عوارض ناگوار پس از آن، دچار نگردند.
از انواع بیماری هایی که استفاده از تامپون در داخل بینی، می تواند آن را تشدید نماید، بروز عارضه ای با عنوان سندروم انسداد آپنه خواب می باشد.
این مشکل در بسیاری از افراد چاق و افرادی که سن بالایی دارند، بسیار مشاهده می شود. با استفاده از تامپون برای این افراد، به احتمال زیاد، این عارضه، حادتر خواهد شد.
در برخی از موارد، دیده می شود که بیمار به وجود تامپون در بینی خود، حساسیت آلرژیک نشان می دهد. در چنین موردی، فرد می بایست بدون درنگ، جراح خود را از این موضوع مطلع سازد.
همان طور که به آن اشاره شد، استفاده از تامپون بینی، پس از انجام عمل جراحی بینی، امری بسیار مهم می باشد. اما، در برخی از شرایط خاص، استفاده از تامپون، امری غیرضروری و دردسر زا می باشد.
فواید استفاده از تامپون بینی
اطلاع از مزایای استفاده از تامپون بینی، می تواند تحمل استفاده از، این فاکتور مهم را، پس از عمل جراحی، آسان تر نماید.
طراحی تامپون بینی، به گونه ای است که، نه تنها در پروسه درمانی و بهبودی بیمار پس از انجام عمل جراحی زیبایی بینی، مؤثر واقع می گردد، بلکه، عوارض ناشی از انجام عمل جراحی زیبایی بینی را نیز، به حداقل، کاهش می دهد.
برخی از مزایای استفاده از تامپون بینی، پس از انجام عمل زیبایی بینی، در ذیل آمده اند:
جلوگیری از خونریزی، پس از عمل جراحی بینی
پشتیبانی نمودن از بافت های بسیار ریز و نرم داخل بینی و ساختار غضروف و استخوان بینی، پس از انجام عمل جراحی زیبایی بینی
محافظت از حالت تنگی و چسبندگی، پس از انجام عمل جراحی زیبایی بینی
با مسدود کردن بینی، سبب مرطوب ماندن محیط داخلی شده و در نتیجه بهبودی سریع تر زخم ها را به دنبال خواهد داشت.
از سوی دیگر، انسداد بینی، مکانیم دفاعی بدن را نیز افزایش می دهد.با سرعت بخشیدن به بهبود زخم های حاصل از انجام عمل جراحی، احتمال بروز عفونت در محل جراحی شده، به سفر کاهش پیدا می کند.
انواع مختلف تامپون بینی
هر یک از جراحان زیبایی بینی، بنا به صلاحدید خود، از انواع مختلفی از تامپون، استفاده می کنند. تامپون هایی که برای بینی می باشند، تنوع بسیار بالایی دارند. جراح زیبایی، بر اساس شرایط بینی بیمار و میزان شدت جراحی انجام شده بر روی بیمار، از بهترین نوع تامپون، استفاده می نماید.
اما به صورت کلی، تامپون ها، به اشکال زیر در بازار، موجود می باشند:
- گاز استریل یا پنبه استریل
- فیتیله بینی که آماده بوده و دارای نخ می باشد
- تامپون مجهز به لوله هوا
- فیتیله آماده
همان طور که به آن اشاره شد، نوع عمل جراحی، در انتخاب جراح برای نوع تامپون بینی، بسیار اهمیت دارد. از همین رو، در ادامه مبحث ” کشیدن تامپون بینی ” به بررسی انواع مختلف جراحی زیبایی بینی، خواهیم پرداخت.
عمل جراحی بینی باز
در عمل جراحی بینی از نوع باز، جراحی برشی بر روی پوست تیغه وسط نوک بینی، ایجاد می نماید. در این روش جراحی، پوست به صورت کامل، از روی استخوان جدا شده و بلند می شود. سپس عمل جراحی بر روی بینی انجام می گیرد.
پس از اتمام عمل جراحی و ایجاد تمامی تغییرات لازم بر روی بینی بیمار، پوست مجدداً به حالت اولیه خود باز می گردد و در محل برش، به صورت کاملاً ظریف، دوخته می شود.
تکنیک عمل جراحی زیبایی بینی، یک روش بسیار پیچیده و پر چالش می باشد و این روش، به گفته دکتر جمشیدی، جراحی متخصص زیبایی بینی، به مهارت بالای جراح نیاز دارد. سرکار خانم خدیجه جمشیدی، عمل بینی باز را، برای مواردی که بینی بیمار کج می باشد و یا شکستگی دارد، به کار می گیرند.
هم چنین، برای بینی های بزرگ و گوشتی و نیز در جراحی های ترمیمی، عموماً از این روش، استفاده می کنند. از دیگر مواردی که سرکار خانم جمشیدی، عمل بینی باز را برای آنان توصیه می کنند، بینی هایی می باشند که اشکالات قسمت نوک بینی آنها، بسیار زیاد می باشد.
15 سال تجربه در انجام جراحی زیبایی بینی
دکتر خدیجه جمشیدی، با بیش از 15 سال تجربه در انجام جراحی زیبایی بینی، با تمامی چالش های این عمل جراحی حساس آشنایی کامل داشته و با توجه به تخصص بالای خود در این زمینه، به بیماران، بهترین گزینه و روش درمانی را، پیشنهاد می نمایند.
لازم به ذکر است که دکتر خدیجه جمشیدی، در بیشتر موارد، از جراحی بینی به روش باز، استفاده می نمایند. دلیل این امر، دید بازتر جراح به بینی بیمار بوده و امکان برطرف نمودن تمامی ایرادات بینی، به صورتی کاملاً آشکار، توسط جراح، امکان پذیر می گردد.
نکته بسیار مهم در ارتباط با این روش جراحی، این است که، کشیدن تامپون بینی، در همان لحظه خروج بیمار از بیمارستان، انجام نمی گیرد.
بلکه، تامپون به صلاحدید جراح، می بایست در بینی بیمار حداقل تا 48 ساعت، باقی بماند. لازم به ذکر است که، برای کشیدن تامپون بینی، بیمار می بایست به مطب جراح خود مراجعه کرده و به هیچ عنوان به صورت خودسرانه، تامپون را از بینی خود، خارج ننماید.
عمل جراحی بینی بسته
از دیگر روش های جراحی زیبایی بینی که در این قسمت از مبحث ” کشیدن تامپون بینی ” به آن پرداخته ایم، عمل جراحی بینی، به روش بسته می باشد. در روش جراحی زیبایی بینی به روش بسته، جراح، هیچ برشی بر روی پوست تیغه وسط نوک بینی، ایجاد نمی نماید.
در این روش، تمامی برش ها، از داخل بینی، انجام می شوند. عمل جراحی بینی، به روش بسته، به نسبت روش باز، از پیچیدگی های کمتری برخوردار می باشد و بیشتر در مواردی که مشکلات بینی بیمار، شدید نمی باشند، از این روش بهره گرفته می شود.
پس از انجام عمل جراحی زیبایی بینی به روش بسته، بیمار می تواند پس از گذشت 3 الی 4 ساعت و تا زمان بدست آوردن هوشیاری کامل، می تواند در کلینیک بماند و پس از آن، می تواند، مرخص گردد.
در این روش از عمل جراحی، به هیچ عنوان نیازی به بستری طولانی مدت، نمی باشد. لازم به ذکر است که، کشیدن تامپون بینی بیمار، در روش جراحی بسته، در همان لحظه ترخیص بیمار از بیمارستان انجام می شود.
البته، به مدت یک هفته پس از عمل جراحی بینی، می بایست گچ و یا اسپیلنت بر روی بینی بیمار، قرار بگیرد. عموماً پس از گذشت یک هفته، گچ بینی بیمار، برداشته شده و بخیه های بینی وی، کشیده می شود. در این زمان است که به بیمار نحوه صحیح چسب زدن به بینی، آموزش داده می شود.
نکاتی در زمینه دوره پس از عمل زیبایی بینی
با توجه به این امر که، کشیدن تامپون بینی نیز، از جمله نکاتی مهم پس از انجام عمل بینی می باشد، در ادامه به بررسی برخی نکات مهم و ضروری در این زمینه، می پردازیم.
دکتر خدیجه جمشیدی، جراح با تجربه زیبایی بینی با بیش از 15 سال سابقه جراحی، به نکاتی بسیار مهم در مورد کارهای بعد از عمل بینی، اشاره می کنند که یکی از مهم ترین این موارد، ورم بینی، پس از انجام عمل جراحی بینی می باشد.
پس از انجام عمل زیبایی بینی و یا هر نوع عمل بینی، بدون تردید، بینی، ورم خواهد کرد. این ورم، در روزهای پس از عمل در اوج خود می باشد و از بین رفتن کامل آن، به صورت تقریبی، تا یک سال طول خواهد کشید.
دکتر جمشیدی، اضافه می کنند که میزان این ورم، ارتباط مستقیمی با مشکلات بینی، پیش از عمل جراحی، خواهد داشت. هر چه مشکلات بینی بیشتر باشد، بدون تردید، تورم در ناحیه بینی و اطراف آن نیز، بیشتر خواهد بود.
زیرا که، در شرایطی که مشکلات بینی، بسیار باشند، به ناچار، جراح باید کار بیشتری را بر روی بینی بیمار انجام دهد و این امر، باعث تورم بیشتر می گردد. نکته دیگری که می بایست در نظر داشت، تورم پس از انجام عمل زیبایی بینی، در بینی های گوشتی بیشتر از بینی های استخوانی می باشد.
بر اساس سختی درجه عمل جراحی بینی، جراح تشخیص می دهد که از چه نوع تامپون بینی استفاده نماید
بر اساس سختی درجه عمل جراحی بینی، جراح تشخیص می دهد که از چه نوع تامپون بینی استفاده نماید و نیز، چه زمانی بهترین موقعیت برای کشیدن تامپون بینی بعد از عمل، می باشد.
لازم به ذکر است که تورم ناشی از عمل جراحی بینی، در چندین ماه به صورت تقریبی از بین رفته و بینی، شکل و فرم نهایی خود را به دست می آورد. همان طور که به آن، اشاره شد، در بینی های استخوانی این زمان، یک سال می باشد.
اما در بینی های گوشتی، زمان از بین رفتن کامل تورم، گاهاً تا دو سال، به طول می انجامد. لذا، پیش از انجام عمل بینی، می بایست حتماً این موارد را در نظر داشته باشید.
مراقبت های خود بیمار نیز، پس از عمل جراحی زیبایی، بسیار مهم می باشد
البته، لازم به ذکر است که، مراقبت های خود بیمار نیز، پس از عمل جراحی زیبایی، بسیار مهم می باشد و تاثیر بسیار زیادی در بهبودی سریع تر خواهد داشت. عمل کشیدن تامپون بینی، توسط جراح زمانی انجام می شود که خونریزی داخل بینی، قطع شده باشد و زمان این کار، به مراقبت های خود بیمار، پس از عمل جراحی، وابسته است.
از دیگر مواردی که دکتر خدیجه جمشیدی، به آن اشاره می کنند، نوشیدن مایعات بسیار، پس از عمل بینی می باشد. نوشیدن مایعاتی هم چون آب آناناس و آب کرفس و نیز مصرف خود آناناس و پیاده روی های سبک، پس از انجام عمل بینی، در کاهش تورم و بهبود سریع تر بینی، بسیار مؤثر می باشند.
آناناس تازه، به سبب ترکیبات خاص موجود در آن، در کاهش تورم و رفع کبودی ها و التهابات پس از عمل زیبایی و بهبودی سریع تر، بسیار تاثیر گذار است.
در این مقاله، به بحث و بررسی موضوع کشیدن تامپون بینی پرداخته ایم. چنان چه شما از علاقمندان به انجام جراحی زیبایی بینی می باشید، با ما تا پایان این مقاله، همراه شوید.
چند نکته ضروری در مورد عمل بینی
عمل زیبایی بینی، همانند سایر عمل های جراحی، می تواند عواقبی را به دنبال داشته باشد که هر چند به صورت نادر، اما، احتمال بروز آن را، نباید نادیده گرفت.
دکتر خدیجه جمشیدی، در این رابطه، به چندین نکته بسیار مهم و ضروری، که می بایست هر فردی که اقدام به انجام عمل جراحی زیبایی بینی می نماید، از آن ها آگاه باشد، اشاره نموده اند:
عموماً تا دو روز یا همان 48 ساعت، پس از انجام عمل جراحی بینی، ترشح خونابه از بینی و حلق وجود دارد. این امر کاملاً طبیعی می باشد.
همان طور که به آن اشاره شد، در جراحی های باز، عموماً برای جلوگیری از خونریزی از تامپون در داخل بینی استفاده می باشد. با جراح در زمینه زمان کشیدن تامپون بینی، مشورت نمایید. جراح با توجه به تجربه خود و شرایط بیمار و نوع عمل جراحی، بیمار را از این موضوع مطلع می نماید.
چنان چه، فرد پس از انجام عمل جراحی بینی، خونریزی شدید از بینی خود مشاهده نمود و یا به هر نوع عارضه حاد و غیر عادی دچار شد، می بایست سریعاً با جراح معالج خود، تماس حاصل نماید.
بیمارانی که نزد خانم جمشیدی، عمل جراحی خود را انجام داده اند، می توانند در هر زمان، در صورت بروز هر گونه علائم ناآشنا، با مطب ایشان، تماس حاصل نمایند.
چنان چه بیمار، در دو روز اول پس از عمل بینی، تب 38 درجه داشته باشد، طبیعی است
لازم به ذکر است که چنان چه بیمار، در دو روز اول پس از عمل بینی، تب 38 درجه داشته باشد، طبیعی است. اماً چنان چه این درجه به 39 برسد، خطرناک می باشد و می بایست سریعاً جراح خود را از این موضوع، مطلع سازد.
دکتر جمشیدی، در این زمینه، آماده پاسخگویی به سؤالات تمامی عزیزانی می باشند که عمل جراحی زیبایی بینی را، نزد ایشان، انجام داده اند.
این عزیزان می توانند در هر زمان، با تماس با مطب ایشان، مشورت های لازم را در ارتباط با مراقبت های پس از عمل زیبایی بینی، کسب نمایند.
انسداد بینی، پس از عمل بینی، به سبب تجمع خونابه های ترشح شده و نیز تورم بخش داخلی بینی، امری کاملاً طبیعی می باشد و در این حالت، بیمار می بایست عمل تنفس را از راه دهان انجام دهد.
تورم و کبودی دور چشم، عموماً در مدت سه هفته از بین خواهد رفت
تورم و کبودی دور چشم، عموماً در مدت سه هفته از بین خواهد رفت. چنان چه بیمار از کمپرس یخ در 48 ساعت اول و پس از آن، از کمپرس گرم استفاده نماید، علائم کبودی و تورم، زودتر محو خواهند شد.
مصرف مسکن های رقیق کننده خون، مجاز نمی باشد. این مسکن ها باعث می شوند که خونریزی پس از عمل جراحی، دیرتر متوقف شود و در نتیجه زمان کشیدن تامپون بینی، طولانی تر گردد.
از جمله این مسکن ها، می توان به، آسپرین، ایبوبروفن، ژلوفن، دیکلوفناک، ایندومتاسین و … اشاره کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با مراقبت های پس از انجام عمل بینی، می توانید با جراح متخصص زیبایی بینی، سرکار خانم دکتر خدیجه جمشیدی، مشورت نمایید.
سخن پایانی
از جمله اقداماتی که جراحان زیبایی بینی، پس از عمل بینی، انجام می دهند، گذاشتن تامپون، در درون بینی بیمار می باشد.
تامپون از جنس های مختلف در بازار یافت می شود. هر جراح، با توجه به صلاحدید خود و نوع عمل جراحی که انجام می دهد، می تواند از تامپون مناسب، برای بیمار خود، استفاده نماید. دلیل اصلی استفاده از تامپون بینی، جلوگیری از خونریزی پس از عمل می باشد.
هم چنین، تامپون در کاهش تورم بینی و شکل گیری ساختار داخلی بینی نیز، بسیار تاثیر می گذارد. در مواردی که جراح، تیغه میانی بینی را دستکاری می نماید، به جهت شکل گیری بهتر تیغه میانی و عدم ایجاد مشکل در ساختار اصلی بینی، از تامپون استفاده می شود.
از طرفی، استفاده از تامپون، عمل تنفس را با مشکل مواجه می کند و زمان کشیدن تامپون بینی، به یکی از سؤالات عمده بیشتر علاقمندان به جراحی بینی، مبدل شده است.
از همین رو، در مقاله ” کشیدن تامپون بینی ” دکتر خدیجه جمشیدی، توضیحاتی کامل و دقیق را در زمینه این موضوع، به تمامی علاقمندان به این مساله، ارائه نموده اند.
در صورت داشتن هر گونه سؤال و یا نیاز به اطلاعات تکمیلی در این زمینه، می توانید با مطب دکتر خدیجه جمشیدی، جراح متخصص زیبایی بینی، تماس حاصل نموده و با ایشان مشورت نمایید.